skip to Main Content

Social Progress Index 2017

The Skoll Foundation’s 2017 Social Progress Index indeholder data for de fremskridt, de har gjort inden for social- og miljøområde. i 2017 udgaven ligger Danmark på førstepladsen efterfulgt af Finland og Norge.

2017 Social Progress Index er et værktøj som anvender nøgle-indikatorer indenfor områder som grundlæggende menneskelige behov, menneskelig velfærd og menneskelige muligheder for at måle de fremskridt som nationer, regioner og byer gør indenfor social- og miljøområdet.

Det er i år fjerde gang at indexet udgives, og 2017 udgaven indeholder data fra 128 lande for 50 indikatorer, som viser trends på både micro og macro niveau, der er med til at vise en vej mod FN´s Verdensmål for bæredygtig udvikling (SDG).

De globale trends for det seneste år er ifølge indexet: At livskvalitet samlet set bliver bedre, men på områder som personlige rettigheder og sikkerhed samt tolerance og inklusion er der kymrende tilbagegang. Samlet set præsterer verden ikke godt nok i forhold til sociale fremskridt, når man ser på, hvad det gennemsnitlige BNP pr. indbygger antyder, der er mulighed for.
Det er ikke dystert alt sammen, sociale entreprenører finansieret af Skoll Foundation arbejder aktivt i alle de ti lande, der har vist de største fremskridt gennem de seneste fire år.

Skolls Index kan anvendes af regeringsledere, virksomheder og civilsamfund så de kan benchmarke succes og fremskynde fremskridt. The Social Progress Index er den første omfattende model til at måle sociale fremskridt uafhængigt af BNP, men samtidig også er komplementerende til BNP.

Om The Skoll Foundation
The Skoll Foundation er en af de førende fonde inden for socialt entreprenørskab, der de sidste 10 år har uddelt mere end 250 millioner dollars, til sociale entreprenører og organisationer i hele verden. Fonden ønsker at skabe stor skala forandringer ved at investere i, og skabe forbindelse til sociale entreprenører og andre innovantive personer der er dedikerede til at løse de største problemer i verden på bl.a. det sociale og miljømæssige område.

Se indexet her

 

Kilde: Skoll Foundation

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top