skip to Main Content

Et Nyt OECD Policy Brief om at skalere socialøkonomiske virksomheders effekt

Et Nyt OECD Policy Brief om at skalere socialøkonomiske virksomheders effekt opfordre beslutningstagere til at anerkende socialøkonomiske virksomheders evne til at skabe værdi for samfundet og støtte deres bestræbelser på at skalere som et centralt mål.

Policy Briefet definerer skalering som “den mest effektive måde hvorpå man kan øge en socialøkonomisk virksomheds sociale effekt baseret på dens operationelle model, for at tilfredsstille efterspørgslen efter relevante produkter og / eller tjenester”.
Denne definition fokuserer på at øge den sociale effekt, snarere end den relative vækst af selve den socialøkonomiske virksomhed “(Weber, Kröger og Lambrich, 2015). Forfatterne tilbyder støtte til politiske beslutningstagere, der er interesseret i at fremme socialøkonomiske virksomheder, så de kan adressere sociale problemer, men ikke ved, hvordan politik kan bidrage til skalering af socialøkonomiske virksomheders sociale effekt.

De behandle dette spørgsmål i to trin:

– Ved at illustrere en række strategier som i øjeblikket anvendes af socialøkonomiske virksomheder at skalere deres effekt.
– Ved at diskutere de udfordringer man støder på i denne bestræbelse, og de politiske tiltag, der kunne hjælpe med at overvinde dem, dvs. sociale klausuler i offentlige udbud, skræddersyet finansieringsmekanismer, eller fremme af åbne socialøkonomiske virksomheds-netværk.

Policy Briefet er udarbejdet af Stellina Galitopoulou, politisk analytiker, og EMES medlem Antonella Noya, Senior politisk analytiker, fra Local Employment and Economic Development (LEED) et program under Organisation for Economic Co-operation and Development (OECD), med ekspert input fra Flaviano Zandonai og EMES Bestyrelsesmedlem Giulia Galera, forskere fra European Research Institute on Cooperatives and Social Enterprises (EURICSE), Trento, EMES Bestyrelsesmedlem Francesca Calò, ph.d.-studerende på Yunus Centre for Social Business and Health, Glasgow Caledonian University, og Lou Aisenberg, praktikant på LEED-programmet, OECD.

Policy Briefet kan downloades herunder på engelsk, fransk og tysk.

Engelsk

Fransk

Tysk

Kilde: EMES

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top