skip to Main Content

Impact Iceland 2016

Impact Iceland 2016 er den første af en række konferencer omkring socialt entreprenørskab, som afholdes på Island.

Vi har modtaget nedenstående artikel fra Tanja Wohlrab-Ryan, der er initiativtager til konferencen:

Visionen
Social innovation og -entreprenørskab er eksploderet på verdensplan. Alligevel skal vi på Island stadig til at komme overens med konceptet.
Der er ingen officielle kanaler for sociale entreprenører og størstedelen af vefolkningen ved ikke engang, hvad social entreprenørskab er. Vi har forskellige typer af sociale entreprenører på Island, og vi har en enorm kreativ kraft, som i sandhed kan påvirke sociale innovationer. Men ikke bare påvirke innovationer på Island, vi har også potentiale til banebrydende løsninger, der kan fremkomme her og , som kan være med til at ændre samfundet fra sit nuværende ståsted til et, der mere aktivt addresserer de fremtidige globale udfordringer, som vi kommer til at står overfor. Det er vores vision for Island og for sektoren for social innovation og social entreprenørskab her.

Hvorfor social entreprenørskab på Island?
Siden krisen i 2008 har Island klaret sig godt i forhold til udviklingen af iværksætteri og støttemekanismer for start-ups. Sociale entreprenører nyder også godt af tilbuddene, men de har behov for mere. Deres focus er først og fremmest på at skabe effect og forandre samfundet.
I Kveikja sigter vi mod at fremme social entreprenørskab her på Island på en interdiciplinær måde på tværs af alle sektorer, hvor offentlig, privat og 3. sektori drøfter og samarbejder om at skabe reel forandring. VI tror på at det er fremtiden for Island. Og det er derfor vi afholder konferencen “Impact Iceland 2016”.

Om Impact Iceland 2016
Impact Iceland 2016 er den første af en række konferencer omkring social innovation og socialt entreprenørskab, som afholdes på Island. Det sker d. 16. septemer 2016 i Reykjavik.
Hovedformålet med konferencen at at skabe opmærksomhed og stille skarpt på de fordele social entreprenørskab kan tilbyde samfundet, vise nuværende projekter onkring social innovation på Island og se på hvordan vi kan skabe et support netværk for at sociale entreprenører kan få success til gavn for samfundet som helhed.

Temaet for Impact Iceland 2016 er:
Er socialt entreprenørskab en løsning på nutidens sociale og miljømøssige udfordringer? Kan social innovation være profitabel, bæredygtig og effektskabende?

Programmet for konferencen indeholder følgende sektioner:

Sektion 1: Hvad er social innovation og socialt entreprenørskab?

Sektion 2 Udfordringer og muligheder

Sektion 3: Mød de sociale innovatører ipå Island

Sektion 4: Hvordan kan vi støtte sociale entreprenører?

Hvorfor bør man deltage?
Du kommer sandsynligvis fra et land, hvor social entreprenørskab er velkendt og har stærke rødder, støttemekanismer og en lys fremtid. Hvorfor ikke dele dine erfaringer for at hjælpe konceptet med at trives her på Island?
Du vil møde ligesindede, som tror på kraften i social innovation og socialt entreprenørskab som et middle til at skabe positive forandringer på Island.
Du bliver også del af starten på en sand revolution. Det er din chance for at have indflydelse på begyndelsen op denne bevægelse på island. Det er din mulighed for at blive involveret og gøre en forskal. Du kan enten være social entreprenør, impact investor eller forsker. Du er meget velkommen til at besøge vores smukke land, møde vores creative befolkning og sætte dit fodaftryk på Islands fremtid.

Køb billet
For at kunne gennemføre konferencen afholder vi en crowdfundingkampagne på Karolina Fund. Det er også det eneste sted, man kan købe billetter til konferencen. Kampagnen kører frem til d. 8. august 2016. Og der er et begrænset antal billetter til konferencen. Fuld pris billetter sælges til 250€ /300€. Denne pris er for repræsentanter fra virksomheder, undervisere og offentlige ansatte.

Hvis du ikke har mulighed for at deltage, men gerne vil støtte projektet, så tilbyder vi også mulighed for sponsorater og partnerskaber for din virksomhed.
Se nærmere på Karolina Fund siden omkrig sponsorat muligheder under Silver – 750€ / Gold – 1500€ / Platinum – 2500€.

Hvis ikke kampagnen lykkes, vil vi sikkert ikke kunne gennemføre konferencen. Så vi har meget brug for din støtte.
Man kan støtte os via crowdfundingkampagnen på Karolina Fund her

For yderligere information og rejseanvisninger kan man kontakte: Tanja ved “Kveikja” email. tanjawr@kveikja.is

 

Om Kveikja
Kveikja fungerede fra 2013 som et projekt under navnet “Social Enterprise Iceland (på islandsk, samfélagsleg frumkvöðlastarfsemi á Íslandi”). Siden juli 2015 har organisationen været en registreret NGO (på islandsk, félagsamstök).

Kveikja sigter mod at være den ledende aktør for social entreprenørskab på Island gennem:

1. Uddannelse: At øge opmærksomheden, promoverer og uddanne i forhold til social entreprenørskab.
2. Support: Løbende udvikling af gode rammer, politikker og adgang til ressourcer, for at støtte sociale entrepreører på Island.

3. Udvikling: At tilbyde udviklingsmuligheder for enkeltpersoner, vores medlemmer og startups indenfor feltet social entreprenørskab.

Læs mere om Kveikja på: www.kveikja.is/en

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top