skip to Main Content

2016 Social Progress Index

The Skoll Foundation’s 2016 Social Progress Index indeholder data fra 133 lande for 53 indikatorer i forhold til de fremskridt, de har gjort inden for social- og miljøområde. I 2016 udgaven, der netop er udkommet, ligger Danmark på en tredjeplads efter Finland og Canada.

Økonomisk vækst har i de sidste 50 år løftet millioner af mennesker ud af fattigdom. Alligevel er det tydeligt at en udvikling der udelukkende bygger på økonomisk fremskridt er utilstrækkelig.
Et samfund som ikke adresserer de grundlæggende menneskelige behov som at gøre det muligt for sine indbyggere at forbedre deres livskvalitet og som ikke beskytte miljøet er ikke succesfuldt.
Vi er nødt til at udvide vores forståelse et samfunds succes – som går ud over økonomiske resultater. En inklusiv vækst kræver, at man når både økonomiske og sociale fremskridt.
The Social Progress Index sigter mod at imødekomme dette presserende behov gennem en robust og holistisk model til måling af sociale og miljømæssige resultater.
Modellen kan anvendes af regeringsledere, virksomheder og civilsamfund så de kan benchmarke succes og fremskynde fremskridt.
The Social Progress Index er den første omfattende model til at måle sociale fremskridt uafhængigt af BNP, men samtidig også er komplementerende til BNP.

Visionen med Indexet er en verden, hvor socialt fremskridt sidestilles med BNP som benchmark for nationale resultater. Indexet tilbyder således et systemisk og empirisk grundlag, der kan guide en strategi for en inklusiv vækst.

The Social Progress Index tilbyder på den måde en konkret ramme for at forstå og derefter at prioritere en handlingsplan, der kan fremme både sociale og økonomiske resultater.

Læs mere om 2016 Social Progress Index her 

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top