skip to Main Content

Komité for Socialøkonomi

Komité for Socialøkonomi er dannet for at sikre et fortsat fokus på social økonomi efter regeringen i efteråret lukkede Rådet for Socialøkonomiske Virksomheder og Vækstcenter for Socialøkonomiske Virksomheder.

Den nye Komité for Socialøkonomi blev lanceret d. 23. februar – samme dag som erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen præsenterer sit nye ”Dialogforum for Samfundsansvar og Vækst”. Det er tanken at den nye komité skal være med til at fastholde det momentum, der for øjeblikket er i forhold til socialøkonomiske virksomheder.

Ifølge Jon Krog , der er direktør i brancheforeningen Selveje Danmark og en af de tre initiativtagerne bag komitéen, har man i feltet netop været bange for at det fokus , der var kommet på socialøkonomiske virksomheder skulle forsvinde igen efter lukningen af Rådet for socialøkonomiske virksomheder.

Bag initiativet står også Charlotte Holmer Kaufmanas, der er tidligere leder af det nu lukkede Vækstcenter for Socialøkonomiske Virksomheder, og advokat Line Barfod fra Foldschack og Forchhammer. Og Ifølge Line Barfod skal den nye komité fortsætte det arbejde, der foregik i Rådet med at fjerne barrierer for de socialøkonomiske virksomheder.
Hun mener også at det er godt med et civilsamfundsinitiativ, som ikke er afhængigt af skiftende regeringer, og derfor vil kunne være der permanent.”

Komitéen for socialøkonomi får adresse hos Selveje Danmark, og en række aktører på det socialøkonomiske område er allerede inviteret til at være med.

Det er planen at komitéen skal sætte aktiviteter i gang, skabe netværk mellem aktørerne og formidle viden om socialøkonomi bl.a. til interesserede kommuner og gerne i dialog med landspolitikerne. Initiativtagerne håber da også at man kan samarbejde med regeringen om politikken på området.

Læs mere: Klik her!

Kilde: Altinget: civilsamfund

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top