skip to Main Content

Ny socialøkonomisk virksomhed i Randers

SE Randers er en ny socialøkonomisk virksomhed, hvor målet er at skaffe job, indkomst og arbejdsidentitet til fleksjobbere.

De første medarbejdere er allerede nu klar til at løse en bred vifte af opgaver for lokale virksomheder som et socialt bevidst alternativ til de traditionelle vikarbureauer.

Anne Stecher er fleksjobber. Derudover er hun tidligere jobkonsulent, akademiøkonom, erfaren iværksætter og fra i år også daglig leder af den nystartede socialøkonomiske virksomhed, SE Randers.

Idéen bag SE Randers er at fastansatte en række fleksjobbere og leje deres arbejdskraft ud til lokale virksomheder på timebasis, men til forskel fra et almindeligt vikarbureau er SE Randers bygget op udelukkende omkring længerevarende ansættelser og en yderst ambitiøs personalepolitik.

– Jeg har været jobkonsulent i ni år og selv oplevet, hvor svært det kan være at genvinde fodfæstet på arbejdsmarkedet efter lang tids sygdom. Selvom mange lige nu får tilkendt fleksjob, har de ofte et stort skånebehov og kan måske kun arbejde få timer om ugen. Det gør det vanskeligt for arbejdsgiverne at ansætte fleksjobbere, og den gode vilje drukner ofte i administration. Her kommer SE Randers med et godt tilbud til virksomheder, der ønsker at tage et socialt ansvar, fordi vi står for ansættelserne af fleksjobberne, mens vores kunder høster fordelene ved motiverede medarbejdere på fleksible vilkår, siger Anne Stecher.

Drømmen om at skabe job til fleksjobbere fik for alvor nyt liv i løbet af efteråret, da SE Randers kunne indgå i et forpligtende partnerskab med Randers Bo- og Erhvervstræning. Derfor har Anne Stecher lige nu lynende travlt i sin nye virksomhed.

– For øjeblikket er jeg i gang med at finde virksomheder i Randers, der kunne tænke sig at få en fleksjobber ud nogle timer eller dage om ugen til at løse nogle af de opgaver, der ellers bare hober sig op. Jeg har allerede kontakt til en stor gruppe fleksjobbere med mange forskellige fagligheder, som bare brænder for at komme i gang, så jeg glæder mig til at matche dem med præcis de virksomheder, hvor de kan gøre en forskel, siger Anne Stecher.

Trivsel og sammenhold trods fordomme
Når en virksomhed og en fleksjobber er matchet, står Anne Stecher klar til at følge samarbejdet tæt i den første tid, så begge parter får det optimale ud af ansættelsen. Samtidig vil en stærk personaleforening i SE Randers sørge for, at fleksjobberne trives.

– Man kommer let til at føle sig udenfor, når man som fleksjobber måske kun arbejder i en virksomhed nogle få timer om ugen. Hos SE Randers går vi langt for at sikre, at vores medarbejdere trives og derfor har vi skabt en personaleforening, der skal stå for sociale og faglige arrangementer, så vores ansatte hele tiden udvikler sig og føler sig som en del af en større helhed, siger Anne Stecher.

Allerede nu har Anne Stecher oplevet, hvordan både fleksjobbere og begrebet ’socialøkonomi’ er omgærdet af mange fordomme. Mange tror f.eks. fejlagtigt, at alle socialøkonomiske virksomheder er støttet af kommunen, eller at fleksjobbere kun kan varetage ufaglærte jobs.

– Vores kommende personale spænder bredt i deres kompetencer og kan derfor løse en lang række opgaver inden for f.eks. administration, kommunikation, produktion eller vedligeholdelse og servicering. Fleksjobbere er lige så forskellige som alle andre; nogle er højtuddannede, nogle er ufaglærte, men fælles for alle vores medarbejdere er, at de er dybt motiveret arbejdskraft, fordi de gerne vil ud og bidrage til samfundet, siger Anne Stecher.

Anne Stecher

Anne Stecher har travlt i sin nye socialøkonomiske virksomhed. De første medarbejdere er allerede ansat, derudover har Anne Stecher hjælp fra en håndfuld frivillige til de mange arbejdsopgaver.

Om SE Randers
SE Randers er en privat og ustøttet socialøkonomisk virksomhed, der fortrinsvis ansætter fleksjobbere til at levere en bred vifte af serviceydelser ude hos vores kunder. Vi har fokus på helhedsorienteret medarbejderpleje og ansætter motiverede medarbejdere, der til gengæld for deres indsats får arbejdsidentitet, kolleger og indkomst.
SE Randers bidrager til en mere rummelig arbejdsplads og til et bedre samfund, hvor alle får mulighed for at sætte deres ressourcer i spil.

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top