skip to Main Content

4 nye film om socialøkonomi

I forbindelse med, det nu nedlagte råd, Rådet for Socialøkonomiske Virksomheders afslutnings konference d. 26. november 2015 blev der produceret fire film om nogle af de aktuelle initiativer inden for det socialøkonomiske felt.

Disse film er nu tilgængelige på Erhvervsstyrelsens Youtube-kanal, hvor de kan benyttes frit. Filmene ejes af Erhvervsstyrelsen, men må gerne benyttes, hentes ned og uploades på diverse respektive hjemmesider.

Nedenfor ses en kort beskrivelse af de fire film, og deres indhold.

Partnerskab med OK a.m.b.a. & Bistad

Med ønsket om at skabe en større sammenhæng mellem socialøkonomiske virksomheder og det øvrige erhvervsliv, afsatte regeringen i 2015 en pulje til at fremme partnerskaber mellem socialøkonomiske virksomheder og traditionelle virksomheder. Der blev dannet 11 partnerskaber, heriblandt et partnerskab mellem den socialøkonomiske virksomhed Bistad og det danske andelsselskab OK.
Filmen giver et indblik i dette partnerskab og beskriver hvordan disse to virksomheder, gennem partnerskabet, er i stand til at inspirere hinanden.

Den nye registreringsordning – Slagelse Kommune & Comeback Industries

I 2015 blev det muligt for en virksomhed at opnå retten til at kalde sig Registreret Socialøkonomisk Virksomhed (RSV). I denne film beskriver Slagelse Kommune og Comeback Industries fordelene ved denne nye registreringsordning.

Grantoftegaard gør en mærkbar forskel
Grantoftegaard er et stort socialøkonomisk landbrug, som udover at levere gode økologiske produkter, også tilbyder praktikpladser, flexjobs og giver unge muligheden for at færdiggøre deres 9. og 10. klasse. Direktør, Marianne Stenkjær fortæller om Grantoftegaard, deres resultater, tilbud og muligheder.

Kommuner satser på socialøkonomiske virksomheder – Jammerbugt Kommune & Re-Cykel
I Jammerbugt Kommune har valgt aktivt at samarbejde med socialøkonomiske virksomheder. Borgmester Mogens Gade er på besøg hos den socialøkonomiske virksomhed Re-Cykel og fortæller om, hvordan socialøkonomiske virksomheder kan være med til at løfte nogle af de lokale udfordringer, og hvilken rolle de socialøkonomiske virksomheder spiller i udviklingen af kommunens landdistriktspolitik.

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top