skip to Main Content

Vinderene af 2015 European Social Innovation Competition er udnævnt

Vinderne af dette års European Social Innovation Competition blevet offentliggjort med en dags forsinkelse pga. terrortruslerne i Belgien.

European Social Innovation Competition har i år modtaget mere 1.400 ansøgninger fra mere end 40 lande, der alle er kommet med ideer til sociale innovationer under temaet ”New Ways to Grow”.
Dommerne har udvalgt vindere, som har potentiale til at øge væksten og skabe ikke bare økonomisk værdi men også socialt fremskridt for borger, regering og virksomheder.

Vindere sætter fokus på sociale og miljømæssige emner, som angår mange europæere; vores aldrende befolkning, inklusion og tilgængelighed på kreative måder.

De tre vindere, der alle modtager 50.000 euro er:

Apiform fra Bosinen, der arbejder for at gøre biavl tilgængelig for mennesker i kørestol, ældre samt mennesker med rygskader og gigt.

The Freebird Club fra Irland, er en slags AirB&B platform, hvor mennesker over 50 leje deres overskydende rum ud til andre ældre og samtidig selv fungerer som vært og selskab for lejerne bl.a. for at modvirke ensomhed blandt ældre.

Wheeliz fra Frankrig, som er et delebilsystem specielt rettet mod handicappede. Wheeliz har som mål at gøre 100.000 køretøjer egnede til handicapkørsel tilgængelige for handicappede i hele Frankrig.

Om European Social Innovation Competition
Den nuværende økonomsike krise og massearbejdsløshed over hele Europa har skabt et stigende behov for innovation, som kan være med til at skabe mere dynamik, en inklusiv og bæredygtig social markedsøkonomi og skabe nye produkter, services og virksomheder. For at booste social innovation har EU-Kommisionen i 2012 lanceret the Social Innovation Competition.
Europæere inviteres til at udvikle løsninger for at skabe nye muligheder for arbejde og for at skabe bedre arbejde.
Næste udgave af European Social Innovation Competition lanceres efter planen i februar 2016.

Læs mere: Klik her!

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top