skip to Main Content

Succes for Social Impact Bonds i Utah USA

Den amerikanske stat Utah har haft succes med et Social impact bond (SIB) program, der er det første i USA, som har kunnet betale afkast til investorerne.

De tre parter i projektet er United Way of Salt Lake (socialforsorgen i staten) StriveTogether (der er et nationalt netværk af tværsektorielle partnerskaber med fokus på at forbedre offentlige uddannelsestilbud) samt investorerne Goldman Sachs og J.B. Pritzker, der har investeret 7 millioner dollars i programmet.

Programmet arbejder for, at børn i udsatte områder, der er berettiget til statsstøttet specialundervisning, gennem bedre undervisningstilbud før børnehaveklassen, kan undgå at få brug for denne. Der er tale om specialundervisning, som normalt strækker sig fra fra børnehaveklasse til gymnasiet.

Resultater fra Utah projektet viser, at ud af de 595 3-4 årige børn fra lavindkomst områder, der deltog i det undervisningstilbud før børnehaveklasse, som social impact bond programmet finansierede i 2013-14, var der 110 børn, som på forhånd var udset til at have brug for special undervisning i børnehaveklassen. Imidlertid var der kun en enkelt elev af de 110, som fik brug for special undervisning i børnehaveklassen.

Med færre børn, der krævede specialundervisning har skole distriktet og statslige enheder sparet 281.550 dollars på et enkelt år. Tallet er baseret på den ekstra udgift, man regner med til specialundervisning på 2.607 dollars pr. barn.

Læs mere: Klik her!

Kilde: Stanford Social Innovation Review

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top