skip to Main Content

Portræt af Teknologi i Praksis

Teknologi i Praksis (TIP) er en socialøkonomisk virksomhed placeret på MarselisborgCentret i Aarhus.

TIP tilbyder bl.a. rådgivning i forhold til valg og implementering af velfærdsteknologi til borgere med funktionsnedsættelser, kompetenceudvikling til fagpersoner i forhold til brug af forskellige teknologier, implementering af alternativ og supplerende kommunikation til borgere med begrænset eller manglende talesprog.(ASK)

TIP var en offentlig virksomhed i mere end 20 år. Virksomheden startede oprindelig på Solbakken i Aarhus, men umiddelbart efter at Region Midt i 2012 valgte at lukke afdelingen, blev Teknologi i Praksis etableret som en almennyttig forening og socialøkonomisk virksomhed på Marselisborg Centret.

Foreningens formål er at afprøve og implementere hverdagsteknologiske løsninger til borgere i alle aldre med funktionsnedsættelser. Det sker i samarbejde med borgerne, netværk, kommuner, regioner, private institutioner, organisationer og virksomheder.
TIP ønsker at medvirke til, at den enkelte borger tilbydes den optimale velfærdsteknologiske løsning til øget selvstændighed og aktivitet og deltagelse.

Portræt af Teknologi i Praksis

Derudover formidler TIP viden via kurser og individuelle undervisningsforløb, temadage og andre former for kompetenceudvikling. TIP ønsker at skabe og formidle forbindelse og netværk mellem offentlige og private virksomheder og organisationer med interesse for velfærdsteknologi, til gavn for borgere og fagfolk.

Teknologi i Praksis’ tilbud og konsulentydelser er rettet mod private, kommuner, regioner, institutioner mm i Danmark og på Færøerne.
TIP hjælper borgere med at få de bedste hjælpemidler tilpasset deres specifikke behov. Hvad enten det handler om Alternativ og Supplerende Kommunikation(ASK), tilpasning af arbejdsplads ved motoriske funktionsnedsættelser, apps til kognitiv støtte (hukommelse, struktur, påmindelser, kalender m.m.), alternativ betjening til PC eller tablet og meget mere.

Portræt af Teknologi i Praksis

Man kan se nogle eksempler på cases, som TIP har arbejdet med, og se de løsninger der er fundet til de enkelte borgere her

De største udfordringer
En af TIP´s største udfordring er at finde tiden til strategiske overvejelser, igangsætning af projekter mm, da virksomheden hele tiden har indtjeningskravet for øje.
Virksomheden har grundlæggende brug for flere større opgaver/projekter som strækker sig over længere tid, så finansieringen bliver mere stabil.

FAKTA
Adresse:
P.P.Ørums Gade 11, Bygning 3, 1.sal, 8000 Aarhus C
Tlf: 78 41 44 80
Email: tip@teknologiipraksis.dk
Web: www.teknologiipraksis.dk
Organisering: Teknologi i Praksis er organiseret som almennyttig forening og drives som en socialøkonomisk virksomhed.
Stiftelsesår: 1. juli 2012
Medarbejdere: 4 ansatte på ordinære vilkår.

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top