skip to Main Content

EFESEIIS projektet

EFESEIIS projektet (Enabling the Flourishing and Evolution of Social Entrepreneurship for Innovative and Inclusive Societies) har netop udgivet en rapport om udviklingen af socialøkonomiske virksomheder i Italien.

EFESEIIS projektet, der er finansieret af EU´s 7. Rammeprogram, sigter mod at producere ny viden der kan give europæere mulighed for at forstå under hvilke omstændigheder socialt iværksætteri starter, hvordan det udvikler sig og hvordan det kan bidrage til at løse samfundsmæssige udfordringer på en bæredygtig måde.

Projektet udgøres af partnere fra 10 forskellige europæiske lande: Italien, England/Skotland, Holland, Østrig, Tyskland, Frankrig, Polen, Albanien, Serbien og Danmark (Syddansk Universitet).

Overordnet fokuserer projektet på 4 opgaver:
1. At producere en udviklings teori for socialt entreprenørskab der kan forklare hvordan socialt entreprenørskab har udviklet sig forskelligt i forskellige europæiske lande

2. At identificere ingredienserne i et understøttende miljø for socialt entreprenørskab

3. At identificere den ”Nye generation” af sociale entreprenører.

4. Tilbyde rådgivning til aktører f.eks. beslutningstagere, banker, organisationer m.fl. om hvordan de kan medvirke til at fremme socialt entreprenørskab.

EFESEIIS projektet har allerede udgivet flere rapporter i forbindelse med sine aktiviteter og senest en rapport om udviklingen af socialøkonomiske virksomheder i Italien.

Rapporten fokuserer bl.a. på, hvordan forskellige tiltag har ført til institutionaliseringen af de socialøkonomiske virksomheds sektor i Italien, som har rod i en lang tradition for co-operative virksomheder.
Se rapporten “Social Enterprise, Social Innovation and Social Entrepreneurship in Italy” her

Læs mere om EFESEIIS projektet: Klik her!

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top