skip to Main Content

fødevarerBanken starter i Aarhus

Den 1. oktober 2014 åbner fødevareBanken en ny afdeling i Aarhus og søger i den anledning frivillige, stabile chauffører og assistenter til kampen mod madspild.

I Danmark smider vi 300.000 tons fødevarer ud hvert år, samtidig med at mange danskere ikke har råd til at købe nok mad. Det er det faktum fødevareBanken forsøger at gøre noget ved.

fødevareBanken blev grundlagt som en frivillig forening i 2008 af Thomas Fremming, og blev dermed det første initiativ i Norden, der systematisk og i stor skala adresserer madspild i industrien og fødevareknaphed hos socialt udsatte samtidig.
I de første år foreningens arbejde drevet af Thomas Fremming og en række frivillige, primært chauffører og navigatører.

I begyndelsen af 2013 modtog fødevareBanken en stor bevilling fra Velux Fonden over fire år, som har gjort det muligt at starte en afdeling op i og at udvikle fødevareBanken til en organisatorisk og økonomisk bæredygtig landsdækkende organisation.

Ved udgangen af 2013 havde fødevareBanken indsamlet og videredistribueret over 1.000 tons overskudsfødervarer.

Den 1. Oktober 2014 åbner fødevareBanken en ny afdeling i Aarhus, så østjyske borgere også kan få glæde af organisationens madleverancer. Adressen for fødevareBankens kontor og lager bliver: P.O. Pedersens vej 15, 8200 Aarhus N.

I forbindelse med opstart af den nye afdeling søger fødevareBanken netop nu frivillige chauffører og assistenter, vil lægger kræfter og timer i kampen mod madspild og madfattigdom.

Hvis man har lyst til indgå i et stærkt fællesskab og vil være med til at starte den nye afdeling i Østjylland op,
kan man kontakte frivilligkoordinator i Østjylland, Sofie Munkholm, e-mail: sofie.munkholm@foedevarebanken , telefon: 30 64 60 82
Hvis man har lyst til at høre mere om fødevareBankens arbejde kan man komme til Introduktionsaften d. 17. september kl. 17-19 i Frivilligcenter Aarhus på Grønnegade 80.

Læs mere om fødevareBanken i Østjylland: Klik her! 

Søg frivillige job i fødevareBanken Østjylland: Klik her! 

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top