skip to Main Content

Socialøkonomiske virksomheder i lokale erhvervsstrategier

Socialøkonomiske virksomheder i lokale erhvervsstrategier

 

Ny forskningsrapport fra Social Entrerprise UK (SEUK) viser, at socialøkonomiske virksomheder figurere i strategierne hos alle de 39 “Local enterprise partnerships” (LEPs), der findes i England.

 

I England er Local enterprise partnership (LEP) et frivilligt partnerskab mellem laokale myndigheder og virksomheder de er oprettet i 2011 af Department for Business, Innovation and Skills (Erhvervsstyrelsen) for at hjælpe med at fastlægge lokale økonomiske prioriteringer og skabe lokal vækst og jobs. De kan sammenlignes med de danske lokale erfvervsråd.

 

De engelske Local enterprise partnership offentliggjorde i sidste måned deres strategi for, hvordan de planlægger at anvende de 5,2 milliarder pund, som de tildeles fra EU´s Strukturfonde fra 2014 til 2020.

 

I forbindelse med at ansøge om fondene skal LEPs indrette deres strategier efter EU´s Strukturfondes topprioriteter som er: Støtte til små og mellemstore virksomheder, social inklusion, beskæftigelse, uddannelse og lav CO2 udledning.

 

Social Enterprise har set på strategierne og fundet, at socialøkonomiske virksomheder figurere i strategierne for alle 39 engelske LEP´s og i flere af strategierne nævnes at socialøkonomiske viksomheder adresserede de ovennævnte EU Strukturfondenes prioriteringer.
I følge SEUK er det gode nyheder for socialøkonomiske virksomheder, som i strategierne oftest nævnes som adresserende social inklusion og støtte til at små og mellemstore virksomheder kan starte op og vækste.

 

Læs hele SEUK rapport “Building Local Economies”: Klik her! 

 

Kilde: Social Enterprise UK

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top