skip to Main Content

Game Changer Studio

To aarhusianske kaospiloter arbejder på et projekt, der skal skabe computerspil, som kan inspirere spillerne til at løse sociale
problemstillinger i den virkelige verden.

Det gode computerspil er en udviklingsplatform, hvor spillere opnår nye egenskaber og bliver en ny slags mennesker.
I dag bruger 1 milliard mennesker ca 7 milliarder timer hver uge på at løse episke quests i computerspil. Hvad nu hvis der fandtes computerspil som kunne inspirere mennesker til at løse problemer i den virkelige verden? Hvordan ville sådanne spil så se ud og hvem ville lave dem?
Disse spørgsmål har Robin Sverd og Jonas Klemmensen, begge kaospiloter og aktive gammere stillet sig. Denne undren har nu resulteret i et projekt, som en del af kaospilotuddannelsen.

Inspireret af Nordic Game Jam og Good for Nothing ønsker projektet at invitere alle med interesse i spildesign til Game Changer Game Jam, en event der finder sted i Aarhus i slutnningen af april 2014.

Her vil fokus være på at skabe computerspil i en større sags tjeneste, så spillere får mulighed for at spille i en større sags tjeneste. Det er tanken at samle et fællesskab af spildesignere og sociale innovatører til begivenheden, hvor deltagerne præsenteres for en social udfordring i en ramme, der tillader dem at bruge spildesign til at fortolke denne udfordring.

Når Game Jamet er slut, er målet at der er skabt en løbende proces for det/de vindende spil, der skal sikre virkeliggørelsen og vedvarende støtte til den løbende udvikling/iværksættelse af denne løsning.

Det er svært at forudsige eventens resultat, men de to kaospiloter bag projektet tror på, at denne type event vil skabe et væld af muligheder, der vil inspirere fremtiden for spil.
Alle med interesse i computerspil og løsning af sociale problemer kan deltage, så man er velkommen hvad enten man er spildesigner, programmør, kunstner, social entreprenør, studerende eller lærer.

Målet er at invitere mindst 100 deltagere til eventen – med planer om at fremtidige events skal vokse i størrelse og ambitionsniveau.

På sigt er er det planen at projektet skal udvikle sig til en økonomisk bæredygtig enhed, men med en non-profit tilgang.

Det er hensigten at iværksætterne af eventet kan få løn for deres arbejde, men det er ikke tanken at oparbejde et stort overskud. Skulle det alligevel ske, vil disse penge blive brugt til at forbedre fremtidige konferencer/events, og til at støtte lignende initiativer.

Mere information om Game Changer Studio og Game Changer Game Jam i Aarhus kan fås hos Jonas Klemmensen på email: jonas.klemmensen@hotmail.com

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top