skip to Main Content

Socialt entreprenørskab i Indien

Socialt entreprenørskab er på vej i Indien. Uddannelsesinstitutioner tilbyder kurser i socialt entreprenørskab, og det viser sig at flere af de studerende efterfølgende starter egne socialøkonomiske virksomheder.

En af de uddannelsesinstitutioner som tilbyder undervisning i socialt entreprenørskab er Center for Social Entrepreneurship, ved Tata Institute of Social Sciences , som for få år siden startede med at tilbyde et masterprogram i socialt entreprenørskab.
Uddannelsen er meget poplær og det femte hold studerende er snart færdige med deres uddannelse. De fleste af dem starter efterfølgende deres egen socialøkonomiske virksomhed.

Krishi Naturals  er en af de socialøkonomiske virksomheder, der er startet af tidligere studerende fra the Center for Social Entrepreneurship, Tata Institute of Social Sciences (TISS),og virksomheden har startet lidt af en økologisk revulution i Mumbai.

Virksomheden støtter landmænd i Gujarat i at dyrke økologisk og i at blive certificerede, og den har etableret en forsyningskæde så den kan indsamle, pakke og levere økologiske grøntsager til husstande i Vadodara, der bestilles på forhånd. Kunderne har nu opfordret virksomheden til også at levere økologisk mælk.
Virksomheden der består af et dynamisk ungt team laver fair aftaler både med kunder og leverandører. Kunder kan også besøge de landbrug der er leverandører.

Et af de initiativer der er lanceret for at fremme socialøkonomiske virksomheder i Indien er DBS-TISS Social Entrepreneurship Programme, der er lanceret af Singapore-based bank DBS Bank  og TISS. De socialøkonomiske virksomheder kan få opstartsfinansiering fra programmet.

Ud over de ovennævnte initiativer lægger organisationer som Ashoka , Acumen Fund , UnLtd India , Villgro , Aavishkaar, et stort arbejde i at fremme socialt entreprenørskab i Indien.

Læs mere: Klik her!

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top