skip to Main Content

Social Ecology in Holistic Leadership

Social Ecology in Holistic Leadership: A Guide for Collaborative Organizational Development and Transformation af Erik Lemcke er en ny metodebog,  som blandt andet henvender sig til personer der arbejde med Socialt Entreprenørskab og facilitering.

Master i Social Entreprenørskab (på RUC-uddannelsens første hold) Erik Lemcke udsender straks i det nye år en bog med gennemgang af en række af de holdepunkter, han har valgt til at guide sig gennem de sidste årtiers arbejdsliv. Det er blevet til en vejledning i en samarbejdende organisatorisk udvikling og transformation.

Bogens titel ”Social Ecology in Holistic Leadership” sammenfatter en forgrening af platforme for handling med forskellige sociale teknikker, som kan anvendes, f.eks. i forbindelse med et fokus på en omstilling til bæredygtighed i en social sammenhæng.

Erik Lemcke har en fortid i IBM, inden han sprang ud som udviklingskonsulent, hvor en passioneret praksis skabte grundlag for en teoriudvikling omkring socialøkologi med et særligt fokus på lemniskaten som et værktøj til beskrivelse af processen fra den involveredes iagttagelse til erfaring og udvikling af tænkningen.

Egne erfaringer har Erik Lemcke indhøstet ved deltagelse i konkret socialt udviklingsarbejde i konsulentbranchen, et foreningsarbejde i den internationale udviklingsorganisation Association of Social Development og så et kunstnerisk virke som skulptør. Erik Lemcke er nemlig udøvende kunstner og har bidraget ved en række udstillinger landet over.

En præsentation af den kommende udgivelse ville ikke være fyldestgørende, hvis den ikke også nævnte, at bogen udgives med inspiration fra den hollandske professor i socialpædagogik Bernard Lievegoed og filosoffen Rudolf Steiner.

Bogen, der får forord af Steen Hildebrandt, udkommer ifølge Waterstone den 24. februar 2021 og vil koste 75 pund.

FAKTA:
Titel: Social Ecology in Holistic Leadership: A Guide for Collaborative Organizational Development and Transformation
Forfatter: Erik Lemcke
Forlag: Emerald Publishing Limited
Udgivelsesdato: d. 24. februar 2021
ASIN : B08JPMF794
Bogen kan købes her

 

 

Back To Top