skip to Main Content

Ny indkøbsplatform skal styrke socialøkonomi i offentlige udbud

socialøkonomisk.dk er en ny online platform, som skal gøre det lettere for kommuner at købe ind hos socialøkonomiske virksomheder, ligesom platformen også skal gøre det nemmere for socialøkonomiske virksomheder at finde de kommunale udbud, der er relevante for dem.

Bag den gratis platform står firmaet Comdia, Advokatkooperativet Foldschack, Forchhammer, Dahlager og Barfod og Hus Forbi, der har skudt 50.000 kr. i projektet.

Comdia har siden 2017 haft et samarbejde med Odense Kommune om en lignende lokal leverandørportal, hvor socialøkonomiske virksomheder har kunnet registrere sig, og hvor kommunens indkøbere har haft mulighed for at matche kommende udbud med socialøkonomiske virksomheder.
Nu rulles ideen ud så kommuner og socialøkonomiske virksomheder i hele landet får adgang.

Platformen skal være med til at løse den knude, der ofte har sat begrænsninger for socialøkonomi i offentlige indkøb, fordi kommunale indkøbere mangler kendskab til de socialøkonomiske virksomheder og fordi virksomhederne omvendt har for lidt viden om hvilke produkter kommunerne skal bruge og efterspørger.

Socialøkonomiske virksomhederne kan via platformen gratis præsentere sig selv og de produkter og services, de tilbyder. Samtidig kan de på platformen finde en oversigt over de kommunale udbud, der er relevante for dem.

Offentlig ordregiver har gratis adgang til platformen, hvor de kan publicere udbud, der er rettet mod socialøkonomiske virksomheder.

Som privat indkøber og ordregiver er det ligeledes gratis at få adgang til portalen og publicere udbud, der er rettet mod socialøkonomiske virksomheder.

På portalen er der desuden en kort gennemgang af udbudslovgivning ift. socialøkonomi, hvor indkøbere bl.a. kan se, hvordan kommuner har mulighed for at tilgodese socialøkonomiske virksomheder i udbud.

Gennem portalen kan socialøkonomiske virksomheder også få adgang til gratis vejledning om indkøb og udbud hos virksomhederne Foldschack, Forchhammer, Dahlager og Barfod, Horten, C.Hardam og Comdia.

Comdia afholder regelmæssigt online undervisning, hvor man kan få tips til, hvordan man får oprettet den bedst mulige profil på Comdia og bliver optaget på socialøkonomisk.dk

Læs mere på socialøkonomisk.dk

Se også Altingets artikel om socialøkonomisk.dk her

 

 

Back To Top