skip to Main Content
Easy Solar – Billig, Bærbar Og Bæredygtig Solenergi

Easy Solar – billig, bærbar og bæredygtig solenergi

Easy Solar er en socialøkonomisk virksomhed baseret i Sierra Leone der har specialiseret sig i at producere billige solenergi-drevne produkter som kan imødegå behovet for adgang til elektricitet for fattige befolkningsgrupper.

For ca. 800 millioner af verdens indbyggere er adgangen til strøm ikke noget der kan tages for givet – og en stor del af disse mennesker har deres hjem i Afrika. Da Easy Solar startede i 2015 havde næsten 90% af Sierra Leone’s ca. 7,7 millioner indbyggere ikke fast adgang til elektricitet – og oveni problematikken med tilgængelighed brugte den fattigste del af befolkningen en betragtelig del af deres lave indkomst på strømforsyning.

De tre iværksættere Nthabiseng Mosia, Eric Silverman and Alexandre Tourre startede Easy Solar op ved at producere en simpel soldreven lampe der var billig og let at transportere som kunne bruges som lyskilde overalt hvor der ikke var andet lys når solen gik ned. Fra starten var det de fattigste befolkningsgruppers basale behov der var tænkt ind i forretningsmodellen – det skulle være billigt, fleksibelt, tilgængeligt og holdbart.

Siden 2015 er udviklingen gået stærkt for Easy Solar, og firmaet har udviklet en bred vifte af solenergi-baserede produkter i forskellige prisklasser til forskellige behov: lamper, opladere til telefoner og tablets, batterier, generatorer, ventilatorer mv., og firmaet leverer, installerer og servicerer til både private og firmaer. Easy Solar er nu repræsenteret over hele Sierra Leone og har udvidet sit salgsområde til Liberia, og firmaet planlægger at udvide yderligere til Guinea indenfor de kommende år. Firmaets stiftere vandt i 2019 Schwab Foundation’s Social Entrepreneur Awards.

Easy Solar har som et afgørende omdrejningspunkt arbejdet med lettilgængelige, billige og fleksible betalingsløsninger der gør det opnåeligt for flest mulige af de fattige i Sierra Leone at få adgang til deres produkter. Fra starten har det været muligt at købe produkterne ved at betale et mindre depositum og så afregne resten via afbetaling. Denne tilgang er også udgangspunktet på salgs-hjemmesiden shop.easysolar.org: Alle produkter kan købes online, priserne er billige, der kan betales i forskellige valutaer, og det er muligt for mennesker overalt i verden at betale for indkøb og installation af en Easy Solars produkter til en modtager i Sierra Leone og Liberia.

Idag bruger mere end 300.000 mennesker firmaets solenergi-produkter. Samtidig har Easy Solar skabt mere end 300 jobs og understøtter andre iværksættere via de mere end 90 lokalt baserede salgssteder for Easy Solar.

Læs mere om Easy Solar på: https://easysolar.org

Easy Solar på Facebook

Back To Top