skip to Main Content

Outlook

Outlook er en stor socialøkonomisk virksomhed i Victoria i Australien, som arbejder for at handicappede får de samme muligheder og rettigheder som andre medlemmer af samfundet.

Outlook started som en velgørende organisation i 1975 under navnet Minibah, som en skole for udviklingshæmmede. Skolen lukkede i 1990 og begyndte omdannelse til den socialøkonomiske virksomhed som eksistere i dag. I 2005 skiftede virksomheden navn til det nuværende Outlook.

Alt overskud fra Outlooks forskellige virksomheder, geninvesteres tilbage i organisationen, for at understøtte Outlook’s mission om at fremme et rummeligt samfund.

Virksomheden har udviklet sig i flere retninger siden starten og består i dag af:

• Outlook Environmental (Denne del af Outlook driver genbrugsaktiviteter, har støttede beskæftigelsesmuligheder ligesom den også driver genbrugsforretninger)

• Outlook Community Services (Denne del af Outlook tilbyder en række ydelser til handicappede)

• Outlook Employment (Denne del af Outlook arbejder for at skaffe beskæftigelse til handicappede)

• Outlook Community Centre (Outlook´s Community Center tilbyder mennesker at lære færdigheder og bygger deres personlige empowerment og vækst. Centret tilbyder bl.a.
Kurser i IT, selvudvikling, sundhed og velvære, rekreative- og hobbyprogrammer og faglig træning.

En stor del af Outlooks sociale mission og arbejde som socialøkonomisk virksomhed er finansieret vha. den succes, som virksomhedens kommercielle afdeling, Outlook Environmental har. Det gør det muligt for virksomheden at investere yderligere i de mennesker, Outlook ønsker at støtte. Det arbejde finder bl.a. sted i ”Outlook Employment”. Her hjælper Outlook mennesker, der har forskellige udfordringer med at finde og vedligeholde deres arbejdsplads.
Ud over det konkrete arbejde med af hjælpe mennesker i beskæftigelse fungerer Outlook også fortaler for at skabe positive sociale resultater og i det hele taget at skabe et mere inklusivt og inkluderende samfund og arbejdsmarked.
Outlook ønsker også at give alle chancen for at involvere sig i at støtte arbejde gennem et bredt frivilligt program.

Outlook Environmental, der er den kommercielle del af Outlook har været meget succesfuld og er efterhånden er vokset til at blive en af de største affaldshåndterende socialøkonomiske virksomheder i Australien. Outlook Environmental beskæftiger i dag mere end 100 ansatte, hvoraf 40% har et handicap, og virksomheden håndterer hvert år over 50.000 tons årligt affald gennem drift af genbrugsstationer, genbrugsforretninger, e-affaldsbehandlingsanlæg og gennem udlejning af arbejdskraft.
I løbet af de sidste 2 år har Outlook Environmental aktivt placeret sig som leverandør af tjenester til staten Victorias infrastruktur i forhold til affaldshåndtering og har sikret sig flere store affaldskontrakter. Det har alt sammen betydet at virksomheden har kunnet øget sin arbejdsstyrke med 25%, hvilket igen har skabt betydeligt større beskæftigelsesmuligheder for handicappede og andre grupper som langtidsledige, flygtninge og asylsøgere, som har svært ved at komme ind på arbejdsmarkedet.

Sociale indkøb
Outlook arbejder aktivt for at skabe positive sociale, miljømæssige og finansielle resultater gennem sociale indkøb.
Det foregår gennem samarbejder med erhvervslivet; lokale, statslige og føderale regeringer i Australien samt med andre socialøkonomiske virksomheder, der ved at købe ind fra Outlooks forskellige virksomheder og projekter er med til:

• At skabe meningsfulde beskæftigelses- og uddannelsesmuligheder for dårligt stillede grupper.
• At sørge for at affald ikke lander på lodsepladser med genanvendes.
• At levere billige varer til lokalsamfund og mennesker, der har behov for det gennem Outlook Market butikker.
• At fremme grønnere miljøer gennem Outlooks planteskoler.

Outlook er et godt eksempel på, at en socialøkonomisk og inkluderende virksomhed kan have kommerciel succes, samtid med at den skaber positiv social effekt for enkeltpersoner og samfundet som helhed.

Læs mere om Outlook på: www.outlookvic.org.au

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top