skip to Main Content

Ferd Sosiale Entreprenører resultatrapport 2017

Den norske industri- og finanskoncern Ferd har netop udgivet sin 2017 resultatrapport for Ferd Sosiale Entreprenører, som er Ferds støtteprogram for sociale iværksættere.

Ferd Sosiale Entreprenører har siden 2009 investeret i selskaber, som løser sociale udfordringer på nye måder samtidig med at de også har en bæredygtig forretningsmodel.

I 2017 nåede de virksomheder, som Ferd Sosiale Entreprenørers investerer i ud til over 720.000 mennesker med deres løsninger.

2017 porteføljen bestod af 21 selskaber med satte svarende til 212 årsværk.
I Resultatrapporten for 2017 præsenterer de sociale resultater for hver enkelt virksomhed og for hele porteføljen samlet.

Ifølge Katinka G. Leiner, direktør i Ferd Sosiale Entreprenører, er man kommet frem til at antallet af mennesker som virksomhederne arbejder med, er det bedste måleindikator, når man skal følge med i udviklingen af porteføljen og den effekt som Ferd Sosiale Entreprenørers investeringer har.
Det er samtidig sådan at nogen af virksomhederne bidrager positivt til mage menneskers liv mens andre, når ud til færre men har større social effekt på den enkelte.
Leiner understreger også, at det er vigtigt at dokumentere den sociale effekt, som virksomhederne skaber, så der er meget fokus på, hvordan sociale iværksættere kan bruge målinger i den daglige drift og udvikling af virksomheden, også kaldet impact management.

Det kan være svært at måle, fordi der ikke findes en alment accepteret international standard. Sociale iværksættere forsøger ofte at ændre menneskers livskvalitet i en positiv retning, og det kan være meget vanskeligt at måle, da livskvalitet er en subjektiv størrelse. Det er en udfordring over hele verden.

 

Om Ferd Sosiale Entreprenører
Ferd Sosiale Entreprenørers aktive portefølje bestod i 2017 af ni sociale entreprenører: Gammel Nok, Unicus, Barnas Plattform, Minos, Intempo, Medarbeiderne, Generasjon M og Atlas Kompetanse.

Selskaber som Ferd tidligere har investeret også kaldet, Alumniselskapene, får fortsatt støtte fra Ferd SE i form af netværk og kompetence, men får ingen finansiel støtte. Disse selskaber omfatter: Alumneselsk Pøbelprosjektet, Kjør for livet, Trivselsleder, Lærervikaren, Forskerfabrikken, Lydfarge, Gladiator, Gatemagasinet Asfalt, lyk-z & døtre, Monsterbedriften, Seema AS, Forandringsfabrikken og Ungt Entreprenørskap.

Se Ferd Sosiale Entreprenørers Resultatrapport 2017 her

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top