skip to Main Content

FlexVirk

FlexVirk IVS er en ny privat og ustøttet socialøkonomisk virksomhed i Randers, som sælger flex- og skånejobberes kompetencer på timebasis. I artiklen her får du en introduktion til virksomheden samt historien om Nikolaj på 25 år, der har fået ny chance gennem ansættelse i FlexVirk.

Nikolaj arbejder gennem FlexVirk med digital marketing og har sin helt egen kunde.
Nikolaj troede ellers, at han havde en fremtid som landbrugsmaskinfører. På trods af at Nikolaj kom ud for en bilulykke som 3-årig, der kostede ham førligheden i begge ben og satte ham i en kørestol resten af livet, troede han, at han skulle arbejde indenfor landbruget.
Han blev tidligt inspireret af sin far, som også var landmand og efter 10. klasse tog han uddannelse som landbrugsassistent i 2008 og beskæftigede sig med faget i 7 år.

”Det bliver bare aldrig det samme igen”
For to år siden kom Nikolajs far ud for en arbejdsulykke, som kostede ham livet. En stor sorg var nu en del af Nikolajs hverdag og motivationen for hans arbejde var forsvundet. ”Det bliver bare aldrig det samme igen”, fortæller Nikolaj.

Et skridt videre
Et år efter begyndte Nikolaj at søge efter en ny retning i livet. ”Det startede med, at jeg så et jobopslag om digital marketing, som jeg rigtig gerne ville søge, men det krævede kursus eller erfaring. Jeg søgte derfor efter et kursus, som jeg kunne tage, så jeg kunne søge lignende jobs”.

Igennem Randers Jobcenter kom han på 8 ugers FlexUd kursus for ledige flexjobbere hos Humanta i digital markedsføring, som fangede ham utroligt meget.

Nikolaj fortæller videre, ” kurset var sjovt og spændende. Jeg lærte en masse nyt og fik mulighed for at være kreativ”.

Et samarbejde til gavn for Nikolaj
Allan Midtgaard, der er direktør for Humanta, fortæller: ” Vi nøjes ikke med at opkvalificere vores kursister indenfor digital markedsføring, vi finder også virksomheder, der ansætter flexjobberne i forlængelse af kurset. Det er dog ikke alle virksomheder, som selv ønsker at ansætte, men de vil ofte gerne købe en flexibel ydelse på timebasis. Her kommer samarbejdet med FlexVirk ind. Nikolaj har nogle særlige behov, som kan tilgodeses i FlexVirk. Så da vi først havde etableret samarbejdet, blev en ansættelse hos FlexVirk en realitet”.

Assistance i passende portioner
”FlexVirk ansætter medarbejdere, så virksomheder og private kan trække på deres arbejdskraft i det omfang, de har brug for den”, forklarer Anne Stecher, som er direktør. ”På mange måder ligner vi et traditionelt service- og vikarbureau. Men med den altafgørende forskel, at vi primært fastansætter mennesker, der har en nedsat arbejdsevne”.

Sociale rammer for flexjobbere
”Flexjobbere har en særlig position på arbejdsmarkedet – med særlige udfordringer”, mener Anne Stecher: ”Mange har været igennem et længere sygdomsforløb og har måske været helt udenfor arbejdsmarkedet i længere tid. Når de bliver ansat i en virksomhed på ganske få timer, risikerer de alligevel at føle sig udenfor fællesskabet. Derfor er en af vores vigtigste opgaver også at skabe de sociale og faglige rammer for vores ansatte og dermed gøre op med fordomme. Når de rette vilkår er opfyldt, er flexjobbere kompetente, stabile og en pålidelig arbejdskraft.
Vores vision er: kvalitet + arbejdsglæde = tilfredse kunder”.

En spændende arbejdsplads
Nikolaj er begejstret for jobbet. ”Jeg synes, det er et rigtigt spændende arbejde. Jeg lærer noget nyt hver dag, og jeg får mulighed for at være selvstændig og udfordre mig selv. Jeg var lidt usikker på at skulle starte i nyt job, men jeg er blevet taget utrolig godt imod, så jeg er rigtigt glad for at være her”.

Et firma i fremdriftFlexVirk

FlexVirk blev stiftet i februar 2017 og Anne Stecher blev ansat som direktør 1. april. Siden er det gået stærkt. Der er et behov for at få løst forskellige opgaver på nedsat tid, på flexible vilkår og uden bøvl med ansættelser, jura, personalepleje m.m. ”, fastslår Anne Stecher. Vi leverer alle former for serviceydelser efter kundernes ønsker. Nu efter 6 måneder er vi 12 ansatte, heraf 9 flexjobbere, 2 ordinære og en flygtning.
I øjeblikket sælger vi, ud over digital markedsføring, også ydelser indenfor rengøring, havehjælp, pedelarbejde, sy opgaver, salg/kommunikation, telemarketing, bogføring og administration”, konstaterer Anne Stecher. Hun håber snart at kunne hyre førtidspensionister og andre udsatte grupper, der gerne vil i arbejde. ”Om ikke så forfærdelig lang tid kommer vi til at mangle arbejdskraft i Danmark, og med FlexVirk vil Randers stå med et værdifuldt forspring, når vi skal sætte den skjulte arbejdskraftressource i spil”.

Bevar håbet
”Jeg er glad for at være en del af FlexVirk og har ingen planer om at stoppe eller finde noget andet, end det jeg laver lige nu”, fastslår Nikolaj.
Nikolaj opfordrer andre til at bevare håbet. ”Man skal i første omgang have viljen og troen på, at det kan lade sig gøre. Derefter skal man bare have gåpåmod, være samarbejdsvillig og tro på det bedste. Det handler om at tage initiativ, og FlexVirk får løbende nye kunder og har derfor brug for flere flexjobbere.

Læs mere om FlexVirk på: flexvirk.dk

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top