skip to Main Content

Cordant bliver Englands største socialøkonomiske virksomhed

The Cordant Group er september 2017 overgået til at være socialøkonomisk virksomhed. Med sin årlige omsætning på 6,9 milliarder kr. bliver “The Cordant Group” Englands absolut største socialøkonomiske virksomhed.

The Cordant Group er Englands næststørste rekrutteringsvirksomhed, og virksomheden ansatte sidste år 125.000 mennesker hos 5.000 kunder.
Den største socialøkonomiske virksomhed i England. Indtil nu var Anchor Trust med en årlig omsætning på 3 milliarder kr..

The Cordant Group fortæller at overgangen til at blive en socialøkonomisk virksomhed allerede har betydet, at der er ændret i virksomhedens vedtægter, så de nu omfatte en række sociale, der er skåret i de årlige aktionær afkast og direktørernes lønninger er låst på 400.000 pund (svarende til 20 gange mere end den lavest betalte medarbejder i virksomheden).
Herudover har virksomheden udviklet en række planer, der skal reflektere dens sociale mission.

Den administrerende direktør for Cordant, Phillip Ullmann, har i et interview med Pioneers Post udtalt at en af bevæggrundene til at blive socialøkonomisk er, at ”grundlæggende arbejder samfundet og kapitalismen ikke sammen.
Ullman håber at skabe social effekt i to af de sektorer som Cordant allerede ansætter personer i: uddannelse og sundhedsservice.
Når først aktionærkravene er opfyldt vil den resterende del af overskuddet, i stedet for at gå til aktionærer, blive investeret i forskellige projekter der gavner samfundet som helhed. Det diskuteres i øjeblikket, hvilke projekter det skal være.

Cordant er ejet af tre grene af Ullman familien, og Phillip Ulmann, siger selv at drømmen er at skabe en ægte global socialøkonomisk virksomhed, som kan være til glæde mennesker og forbedre livet for tusinder, hvis ikke millioner af mennesker nu, hvor den bliver realiseret.

Overgangen vil finde sted over de næste fire år og konsulentvirksomheden Bates Wells Braithwaite står for at opgøre den sociale effekt som virksomheden skaber.

Læs mere om Cordant på: cordantgroup.com/

 

Kilde: Pioneers Post

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top