skip to Main Content

Peterborough social impact bond tilbagebetaler investorer 3%

Verdens første Social Impact Bond – Petersborough Social Impact Bond i England har haft succes med at hjælpe løsladte indsatte, og har derfor kunnet tilbagebetale sine investorer med et acceptabelt afkast og har samtidig været med til at sparre offentlige udgifter.

Petersborough Social Impact Bond har haft til formål at finansiere en indsats for at forhindre indsatte med korttidsstraffe på under et år i Petersborough Prison i at begå gentagende kriminalitet.
Gentagende kriminalitet er i projektet defineret som: Hvis en indsat i retten idømmes en straf for en ny kriminalitet indenfor det første år efter løsladelsen.
Selv om der er mange forhold, som det kan være vanskeligt at sammenligne, ser Petersborough projektet ud til at have været en succes.

Den forebyggende indsats som projektet har finansieret, har resulteret i en nedgang i den gentagende kriminalitet på 9%. Målet for projektet var en nedgang på 7,5%. At målet er indfriet har også betydet at de 17 investorer, der har investeret i projektet kan få tilbagebetalt deres investering + et afkast på 3% om året. Alle investorerne er velgørende fonde.
Projektet har samtidig også bidraget til offentlige besparelser, fordi den forebyggende indsats finansieres af private investorer, som kun får deres penge tilbage, hvis indsatsen er succesfuld.

Det har været frivilligt for de indsatte at deltage i den forebyggende indsats, der blev iværksat af to omgange i projektperioden 2010-2015, hvor ca. 2.000 indsatte har fået tilbud om at være med. I første omgang deltog 74% af de indsatte, der fik tilbud om at være med og i anden omgang af projektet deltog 87%.
Udover de positive resultater har Petersborough Social Impact Bond projektet også resulteret i at der sidenhen er i værksat 89 Social Impact Bond Projekter i 19 lande med en samlet investering på 300 millioner pund.

Kilde: Pioneers Post

Læs også: Sociale obligationer – udfordringer og potentiale 

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top