skip to Main Content

Vindere af European Social Innovation Competition 2016 er fundet

De tre vindere af 2016 Social Innovation Competition fik alle tildelt deres priser på 50.000€ ved en ceremoni i Bruxelles d. 27. oktober 2016.

2016 udgaven af Social Innovation Competition fokuserede på flygtninge og indvandrere og der har været indsendt mere end 1000 forslag til konkurrencen.

De tre vindere er:
CUCULA  fra Tyskland
CUCULA er en praktisk workshop og et uddannelsesprogram skabt til og sammen med flygtninge og indvandrere i Berlin. Virksomheden designer, producerer og sælger produkter, der giver tekniske kvalifikationer med fokus på møbelproduktion. CUCULA kører også en uddannelse, der omfatter tyske sprog klasser, juridisk rådgivning og støtte til CV skrivning, jobansøgninger, og i det hele taget til det daglige liv i Tyskland.

Project Virtuous Triangle fra Tyrkiet
Projekt Virtuous Triangle fra Tyrkiet matcher folkeskolebørn fra Syrien med unge tyrkiske studerende og en trænet universitetsstuderende for derigennem at udveksle vejledning, mentorordninger og sprogkundskaber. Projektet hjælper med at bekæmpe segregering i Tyrkiet. Af den grund er flygtningebørn mere tilbøjelige til at lære tyrkisk, i skole, og i sidste ende få et job og få bedre fremtidige muligheder. Projektets formål er at øge sine partnerskaber med private virksomheder, offentlige, skoler og andre sociale innovatorer for at fremme samhørigheden og solidariteten i en ung alder.

The Machine to be Another fra Spanien
The Machine to be Another er et virtuelt setup designet til at genskabe, kopiere, og dele erfaringer, som gør det muligt for brugeren at få en personlig oplevelse af, hvad det vil sige at være flygtning. Projektet anvender en indspillet ‘fortælling’ til at oprette en beretning, som man følgende kan opleve i 360 graders virtual reality-teknologi.
Projektet har til formål at skabe arkiver af beretninger fra flygtninge og indvandrere over hele Europa og verden på skoler, biblioteker, museer og andre kulturinstitutioner.

Ud over de tre vinder blev der også uddelt en såkaldt ‘Impact Prize’ den franske socialøkonomiske virksomhed Love Your Waste, der arbejder med at bekæmpe madspild.
Ved ceremonien kunne man udover at høre de 10 finalisters præsentationer også høre om immigranters erfaringer med at ankomme til om EU Kommissionens arbejde omkring integration og migrant iværksætteri.

EU Kommissionen vil lancerer 2017 udgaven af Social Innovation Competition i februar 2017.

Læs mere her

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top