skip to Main Content

Y2Y Harvard Square

Y2Y Harvard Square er et studenterdrevet overnatningssted i Cambridge, USA, som benytter en unge til unge model for at tilbyde et sikkert og bekræftende miljø for unge hjemløse.
Hjemløshed er et stort problem i USA og flere af dem er unge.

Der er i øjeblikket er ca 39.000 unge hjemløse i USA.
Y2Y havde været et par år under vejs, da det blev indviet i december 2015 i First Parish Church i Cambridge i Boston regionen.

De to unge studerende der står bag projektet Sam Greenberg og Sarah Rosenkrantz arbejdede begge frivilligt på Harvard Square Homeless Shelter, der er et 24-senge stort nød-shelter for voksne hjemløse – drevet af studerende.

De to opdagede, at organisationen var nødt til at afvise dusinvis af frivillige (fordi der ikke var arbejde nok til dem) og mange hjemløse – der i blandt mange unge – fordi der ikke var plads til at de kunne overnatte. Derfor fik de ideerne til Y2Y. Efter deres eksamen begyndte de at arbejde fuld på deres ide.

Projektet er en del at Harvard’s Phillips Brooks House Association og er USA´s eneste studenterdrevne overnatningssted for unge. Det udfylder et kritisk behov selv om der har været enkelte dagtilbud til unge hjemløse, har der ikke været noget sted hvor unge i Cambridge kunne tilbringe natten, og de har ofte følt sig utrygge ved at tilbringe natten i de voksnes overnatningssted.

Y2Y Harvard Square åbnede i december 2015 i First Parish Church i Cambridge i Boston regionen
Gæster på Y2Y har mulighed for at samarbejde med service personale, andre unge som oplever hjemløshed, og frivillige studerende for at skabe bæredygtige veje ud af hjemløshed og opbygge kompetencer, der kan give dem succes på længere sigt.

Allerede i planlægningsprocessen for stedet blev unge hjemløse inddraget og sat sammen med arkitekter for at designe et sted der passede bedst muligt til unges behov.
Ved at involvere unge fra starten af har Y2Y også sikret sig, at man får et sted, som gæsterne føler ægte ejerskab til.
De unge lavede tegninger af, hvordan de forstillede sig stedet skulle se ud både i forhold til fælles- og individuelle rum, opbevaringsskabe mm. og
Stedet fungerer som en fælles indgang til nødvendige ressourcer for unge i og med, at man henviser til andre service institutioner.
Frivillige studerende, der er oplært af uddannelsesinstitutioner og fagpersoner tilbyder undervisningsprogrammer indenfor juridisk bistand, uddannelsesparathed, kreative udtryk. Andre studerende arbejder som sagsbehandlere sammen med gæsterne for at udnytte Y2Y´s store partner netværk med ekstra ressourcer, som bl.a. inkludere sagsbehandling, jobtræning, mentorskab mental sundhedstræning og tilbud om permanent bolig.

Y2Y’s gæster og de frivillige studerende samarbejder også om initiativer, der kan være med til at øge bevidstheden om hjemløshed blandt unge både over for beslutningstagere og offentligheden. Dette arbejde er med til at give unge hjemløse mulighed for at blive ledere i forhold til at skabe social forandring og at bringe deres historier frem i lyset.

Læs mere om Y2Y Harvard Square på: http://y2yharvardsquare.org

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top