skip to Main Content

TRANSIT – forskningsprojekt om social innovation

TRANSIT (transformativ Social Innovation Theory) er et ambitiøst forskningsprojekt, der skal udvikle en teori om transformativ social innovation, der handler om empowerment og forandring i samfundet.

Projektet er medfinansieret af EU-Kommissionen og løber i fire år fra januar 2014 til december 2017.

Et af de spørgsmål projektet skal søge svar på er, hvordan social innovation interagere med andre former for (transformativ) forandring, og hvordan aktører der er involveret i den oplever empowerment eller det modsatte.

TRANSIT vil benytte en forskningsmetode, som tilskynder feedback fra sociale iværksættere og innovatorer, politikere og akademikere til at udvikle en teori med praktisk relevans. Teorien skal baseres på indsigter fra andre teorier f.eks. ”transition theory”, ”social movement theory” og ”institutional theory” .
Overordnet skal forskningsprojektet undersøger, hvordan social innovation kan skabe empowerment og samfundsmæssige transformation.
Visionen er at projektet kan være med til at styrke effekten af og potentialet i transformativ social innovation, og at det kan være med til at styrke mennesker og facilitere forandring mod en bæredygtig udvikling i samfundet.

Som del af det empiriske arbejde har projektet set på 12 forskellige netværk, der alle arbejder med social innovation her i blandt The Impact-Hub, Ashoka, Time Banks, Global Ecovillage Network og INFORSE.

TARANSIT projektet koordineres af DRIFT ved Erasmus University of Rotterdam i Holland. Herudover deltager forskere fra England, Belgien, Spanien, Brasilien, Argentina, Østrig, Ungarn og Danmark. Det er 4 forskere fra Aalborg Universitet, der udgør den danske gruppe.

Projektet afholder midtvejskonferencen “Social Innovation 2015: pathways to social change”  i Wien d. 18.-19. November 2015.

Læs mere om TRANSIT projektet: Klik her!

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top