skip to Main Content

State of Social Enterprise Survey 2015 – endelig rapport

Social Enterprise UK  pæsenterede i maj i år de foreløbige forskningsresultater bag State of Social Enterprise Survey 2015, men nu er den endelige rapport udkommet. Rapporten viser at socialøkonomiske virksomheder i England klarer sig bedre end traditionelle små og mellemstore virksomheder (SMV) på næsten alle områder.

State of Social Enterprise Survey 2015, er finansieret af Santander, og rapporten viser en sektor, der tror på sig selv, er dynamisk og på forkant i forhold til den økonomiske genopretning efter krisen. Det er en sektor, der klarer sig bedre end traditionelle små og mellemstore virksomheder i forhold til bl.a. vækst i omsætning, vækst i arbejdsstyrke, jobskabelse, innovation og startup omkostninger.

Ifølge Peter Holbrook, administrerende direktør for Social Enterprise UK, så er de socialøkonomiske virksomheder et reelt bud på, hvordan man kan løse sociale og miljømæssige problemer i en tid med offentlige besparelser og et globaliseret marked.
De socialøkonomiske virksomheder viser, at det er muligt at drive forretning på en anderledes måde, hvor man kan skabe økonomisk vækst og beskæftigelse samtidig med at man opererer retfærdigt, hjælper mennesker og tager sig af samfund mest påtrængende problemer. Selv om rapporten også påpeger udfordringer for socialøkonomiske virksomheder, viser den grundlæggende en sektor.
Rapporten peger også på de udfordringer socialøkonomiske virksomheder står over, men det viser grundlæggende en sektor, som er i færd med at transformere den måde, man driver virksomhed på – en måde hvor alle vinder.

Hvad siger tallene?
Tal fra rapporten viser at bl.a. at den gennemsnitlige lønratio mellem højeste og lavest betalte for socialøkonomiske virksomheder er 3,6: 1. Den gennemsnitlige løn ratio for FTSE 100  i England er 150: 1.
40% af sociale virksomheder er ledet af kvinder, og 59% søger aktivt at ansætte dem de dårligst stillede på arbejdsmarkedet.

Forskningen viser også, at socialøkonomiske virksomheder er en af de mest innovative og dynamiske typer af virksomheder i Storbritannien. 35% af de sociale virksomheder er blevet etableret indenfor de seneste tre år, hvilket er mere end tre gange den andel af små og mellemstore virksomheder nystartede virksomheder, der er startet indenfor de seneste tre år.

59% har indført et nyt produkt eller en ny serviceservice i de seneste 12 måneder. For traditionelle SMV’er er det tal 38%.

Og endelig opererer de globalt såvel som lokalt.
14% af de engelske socialøkonomiske virksomheder eksporterer nu internationalt.

Den engelske regering vil hjælpe
Ifølge parlamentsmedlem Rob Wilson er rapporten et bevis på at socialøkonomiske virksomheder fortsætter med at gøre en enorm forskel for tusinder af menneskers liv ved at leverer resultater både økonomisk og socialt.
Den engelske regering vil derfor gøre det nemmere end nogensinde for mennesker at investere i socialøkonomiske virksomheder, for at hjælpe med til at opbygge et mere inkluderende og medfølende samfund.

Læs rapporten her

Kilde: Social Enterprise UK

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top