skip to Main Content

Et liv som ordblind

Et liv som ordblind er en blog med masse viden og historier om ordblindhed. Bag bloggen står Jesper Sehested Jensen, der selv er ordblind.

Jesper har, som mange andre ordblinde oplevet en svær tid i folkeskolen, og han har ofte fået at vide, at han ikke skulle regne med at få en lang uddannelse. Men det ville Jesper gerne have alligevel, og i dag har han en uddannelse i økonomi og ledelse fra Copenhagen Business School, hvoraf de otte måneder er foregået i USA og Kina.

Under udlandsopholdet fik Jesper ideen til at lave en blog om ordblindhed for at bruge sine egne erfaringer til at hjælpe andre med ordblindhed.
På bloggen skriver Jesper bl.a. om hvordan er det, at være ordblind i folkeskolen, hvordan det er at tage en uddannelse som ordblind og hvordan man griber det an når man når man søger job som ordblind.
Det hele er krydret med historie fra ordblinde selv, om deres oplevelser med ordblindhed. Jesper supplerer ofte sine blogindlæg med forslag til, hvordan andre med ordblindhed kan hjælpe sig selv.
På Et liv som ordblind kan man også finde over 175 mindre artikler om, hvad der sker på ordblindeområdet.

Jespers overordnede mål er at hjælpe andre ordblinde til, at se deres muligheder.
Igennem sit eget liv som ordblind, og arbejde med “Et liv som ordblind”, er det blevet mere klart for ham, hvordan han har overkommet sin egen dysleksi. Det har også givet ham et stort indblik i de hjælpemidler, der findes til ordblind og andre med læse eller staveproblemer.

Han har også mødt mange andre ordblinde, og hørt deres oplevelser, og er i den forbindelse blevet klar over, at ordblindhed ikke behøves, at være en negativ ting.
Den måde man som ordblind må finde omveje, kan lærer én en masse andet.
Mange ordblinde har lært andre kompetencer, som giver dem et arbejde og en karriere.

Udover at skrive bloggen tilbyder Jesper foredrag, omkring ordblindhed til jobcentre, folkeskoler, biblioteker, VUC, kommuner og uddannelsessteder. På folkeskoler og VUC, kan det bl.a. være for at snakke åbent om ordblindhed og på jobcentre eller kommuner, for at tale om, hvordan man kommer i gang med uddannelse eller bruger sin ordblindhed i jobsøgningen.

Læs mere om “Et liv som ordblind” på: etlivsomordblind.dk

Første side af Jespers Retskrivningsprøve fra folkelskolen herunder viser lidt om, hvad det vil sige at være ordblind.


This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top