skip to Main Content

Investorer får afkast på Social Benefit Bond i Australien

Australiens første såkaldte ”social benefit bond” vil i år give et afkast på 7,5 % til sine investorer, det har en certificering fra Deloitte vist.

”The Newpin Bond”, er et pilotprojekt som er designet til at teste effektiviteten af ”social benefit bonds” i en australsk kontekst.
Social benefit bonds kendes også under navnet Social Impact Bond (SIB) eller ”Pay for Success Bond or a Social Benefit Bond, og er en kontrakt med den offentlige sektor, i hvilken det offentlige forpligter sig til at betale for sociale forbedringer som kan resultere i offentlige besparelser.
Den første Social Impact Bond blev lanceret af Social Finance UK i England i 2010.

Fokus for ”The Newpin Bond” er omsorgsydelser for anbragte uden for hjemmet, og den er en kontrakt mellem lokalregeringen i New South Wales (NSW) og serviceyderen UnitingCare Burnside.
Kontrakten blev godkendt af lokalregeringen i NSW i februar i år, og lokalregeringens finansminister Andrew Constance, har netop sagt at det første års resultat er opmuntrende.

The Newpin program forsøger at få børn i anbringelse tilbage til deres familie, eller at forhindre en anbringelse i det hele taget ved at finansiere intensive 12-18 måneders kursusforløb for mødre og fædre.

Ifølge direktør Claerwen Little fra Care Children, Young People and Families, har The Newpin Bond projektet været med til at forbedre kvaliteten af organisationens arbejde.

Organisationen arbejder således nu med en langt højere andel af familier som har mindst et barn i anbringelse uden for hjemmet, hvor man støtter forældrene i at bearbejde deres egene traumer og genopbygge båndet mellem forældre og børn.

Arbejdsformen er udviklet som et resultat af ”the Newpin Bond Social Benefit Bond” projektet, og betyder at et voksende antal børn i New South Wales, som ellers ville være blevet anbragt uden for hjemmet, nu vil være i stand til at vokse op i trygge og sunde omgivelser i deres oprindelige familie.

Det var non-profit organisationen Social Ventures Australia, der sidste år skaffede 7 millioner dollars til projektet i juli sidste år.
Social Ventures Australia direktør Ian Learmonth er glad for at ”the Newpin Bond” allerede det første har kunnet levere et attraktivt afkast til investorer, og mener at projektet er et spændende skridt for alle interesseret i at skabe social forandring i stor skala.

Læs mere: Klik her!

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top