skip to Main Content

Skattelettelser skal øge sociale investeringer i England

Ifølge David Gauke, exchequer secretary to the Treasury (
vicefinansminister) arbejder den engelske regering på at øge sociale investeringer via skattelettelser. Han præsenterede for nylig regeringens social investment roadmap, der gør rede for regeringens tiltag den kommende tid.

England er et af de lander der er i front i forhold til at fremme den globale agenda omkring sociale investeringer. Big Society
Capital
, er verdens første sociale investerings institution af sin art og social impact bonds blev
også først introduceret i England og er nu på vej til andre lande.
Social investment tax relief er det nyeste i en række tiltag som regeringen sætter i værk for at skabe de rette omstændigheder for, at socialøkonomiske virksomheder kan blomstre i England.

Disse tiltag er nærme beskrevet i regeringens social investment roadmap og ministeren ser frem til at udvikle politiker på området med input fora den socialøkonomiske sektor.

I 2011 til 2012 er der investeret 202 millioner pund i socialøkonomiske virksomheder i England, og i følge ministeren er England et af de nemmeste steder i verden at investere i socialøkonomiske virksomheder. Og introduktionen af en social investment tax relief vil gøre investeringer endnu mere attraktive og tilgængelige.

Skattelettelsen vil være i forhold til investeres indkomstskat og vil træde i kraft til april 2014.
Estimater fra Big Society Capital peger på at skattelettelsen kan frigive ekstra investeringer for op til 500 millioner pund over de næste 5 år.

Størrelsen på de skattelettelse man kan opnå ved at foretage sociale investeringer offentliggøres til marts.

Læs mere: Klik her!

Kilde: the Guardian Social Enterprise Network

Se the Social investment roadmap: Klik her!

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top