skip to Main Content

Ny engelsk rapport om offentlige indkøb

Out of the Shadows? er en ny rapport fra Social Entreprise UK (SEUK), byder nye EU regler om offentlige indkøb velkommen. De vil, hvis de implementeres, give socialøkonomiske virksomheder større mulighed for at komme ind på et engelsk marked der udgør 100 milliarder pund.

De nye regler vil ifølge rapporten Out of the Shadows? give myndigheder mulighed for at:

  • Tage hensyn til den sociale og miljømæssige værdi, der skabes af serviceudbyderen, når der skal indgås kontrakter.
  • Se på om der har været ydet dårlig service af udbydere i forbindelse med tidligere kontrakter
  • Reservere kontrakter indenfor sundhed, social og kulturel service eksklusivt til socialøkonomiske virksomheder i en begrænset tidsperiode.

Det kan få stor betydning for socialøkonomiske virksomheders mulighed for at komme ind på et marked, der i dag er
domineret af få store virksomheder.
I følge rapporten The Shadow State rapporten, som SEUK udgav i december 2012 er det problematisk, fordi disse virksomheder ofte mangler transperans og troværdighed og har fokus på indtjening til aktionærer og derfor yder lavere kvalitets service og holder løn til ansatte nede. I realiteten gavner det hverken skatteydere eller servicebrugere. 

I følge SEUK er de nye EU regler en mulighed for at skabe mere balance i det marked, der udgøres af de offentlige indkøb og bringe socialøkonomiske virksomheder mere på banen i den sammenhæng. Det gælder også introduktionen af Public Services (Social Value) Act, mere konstruktive aftaler fagforeninger og fortalere for socialøkonomiske virksomheder, ideer som Public Service Users Bill, der er designet til at give mennesker større indflydelse på, hvem der skal levere den service de er berettiget til.

Læs mere: Klik her!

Læs rapporten “Out of the Shadows” og se Key findings og anbefalinger: Klik her!

Se EU regler for offentlige indkøb Proposal for a Directive of the European Parliament and of the Council on public procurement (Classical Directive): Klik her!

 

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top