skip to Main Content

Hvordan går det med Social Impact Bonds i England

De første tal vedr. raten for gentagende kriminalitet er netop udgivet af the Office of National Statistics. I den ser anledning Toby Eccles, udviklingsdirektør i Social Finance UK på effekten af et af de første forsøgsprojekter med SIB i England “Petersborough Social Impact Bonds”.

Og det ser ud til at de virker efter hensigten.

Social Finance er startet i 2007 som en organisation, der skal hjælpe med at opbygge et marked for
sociale investeringer i England. Organisationen arbejde re bl.a. med at skabe innovative financielle investerings produkter, der både kan give økonomisk udbytte og social effekt.

Social Impact Bonds (SIBs) eren form for udbyttebaseret kontrakt, hvor offentlige myndigheder forpligter sig til at betale for signifikante forbedringer i forhold til social effekt. Det kan f.eks. være en reduktion i raten for gentagende kriminalitet, eller antallet af mennesker der indlægges på hospitalet i forhold til en defineret befolkningsgruppe.
Social Fi
nance lancerede den første SiB i England i september 2010.
De nye tal fra the Office of National Statistics vedr. raten for gentagende kriminalitet giver nu en mulighed for at sammenligne tallene for Petersborough med resten af England, og kan dermed også give indikationer på, hvordan  “Petersborough Social Impact Bonds” virker. 

Læs Toby Eccles´ analyse af effekten af “Petersborough Social Impact Bonds”: Klik her!  

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top