skip to Main Content

Dansk 2. plads i den europæiske Social Enterprise Programme konkurrence

PHUS fra Herningsholm Gymnasium vandt 2. pladsen i de europæiske mesterskaber i Social Entreprise Programme, der er en online konkurrence om socialt iværksætteri og entreprenørskab.

Den 20. juni afholdt Junior Achievement – Young Enterprise Europe europæisk finale i konkurrencen Social Enterprise Programme.
Fra Danmark deltog teamet PHUS fra Herningsholm Gymnasium, som vandt andenpladsen i konkurrencen.
I alt 11 europæiske elevhold dystede i kampen for at blive kåret som holdet med den bedste iværksætteridé baseret på social snarere end finansiel succes.

Ifølge EU beskæftiger sociale virksomheder mere end 11 millioner EU-borgere. Det svarer til 6% af den samlede beskæftigelse i EU.

At Danmark også er med på den social økonomiske bølge blev understreget til europa-finalen i Social Enterprise Programme.

Her tog PHUS fra Herningsholm Gymnasium 2. prisen med deres idé om at sælge kosmetik, hvis overskud går til etablering af varmestuer for hjemløse.
På denne måde tager teamet dels fat i hjemløshed som et socialt problem dels i arbejdsløshed som et samfundsmæssigt problem, som byggeriet af nye varmestuer skal mindske.
PHUS blev kvalificeret til den internationale finale, da de vandt den danske finale i maj måned.

Social Enterprise Progamme (SEP) er en konkurrence om socialt entreprenørskab, hvor eleverne lærer at omsætte socialt orienterede idéer i praksis. Via forløbet idégenerer eleverne med det udgangspunkt, at de med deres gode idéer kan være med til at skabe et bedre samfund for nuværende og kommende generationer.

“Hos Fonden for Entreprenørskab – Young Enterprise er vi meget glade for at se, at idérigdommen inden for socialt entreprenørskab trives. Der deltog rigtig mange dygtige elevteams ved den europæiske finale, og det er skønt at se, at vi i Danmark, med pigerne fra PHUS, også kan gøre os gældende internationalt, hvad angår de socialt entreprenante ideer” siger projektleder Rikke Kristensen Dunne fra Fonden for Entreprenørskab – Young Enterprise.

I dommerpanelet sad Johan H. Andresen, Chairman FERD – Raj Mandamparambil, Regional Manager ArcelorMittal Foundation – Ammara Khan, Chief Marketing Officer Junior Achievement Worldwide – Sándor Nagy, Associate Director Schwab Foundation for Social Entrepreneurship.

For yderligere oplysninger: Projektleder, Rikke Kristensen Dunne,
tlf. 65 45 24 67, e-mail: rikke@ffe-ye.dk

 

Læs mere om Social Enterprise Programe: Klik her!

 

Kilde: Fonden for Entreprenørskab – Young Enterprise 

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top