skip to Main Content

Charter for samspil mellem det frivillige Danmark og det offentlige skal opdateres

Charteret for samspil mellem det frivillige Danmark og det offentlige fra 2001 beskriver de grundlæggende værdier og rammer for samspillet.

Det nu 12 år gamle charter er udarbejdet af repræsentanter for de to sektorer i fællesskab, men den frivillige sektor som det offentlige og velfærdssamfundet har forandret sig markant siden da, og samspillet står ikke mindst pga. den teknologiske udvikling og et presset velfærdssystem.

Derfor tager regeringen nu initiativ til en proces omkring en revitalisering af charteret, som både vil indeholde en brainstormingsfase, der bl.a. omfatter en folkehøring, der er åben for besvarelse af alle, en målrettet survey til ca. 500 frivillige organisationer, samt surveys til kommuner og regioner.

Frivilligrådet har fået til opgave at bistå styregruppen for charterprocessen i planlægningen og gennemførelsen af processen. Styregruppen består af Social- og Integrationsministeriet, Kulturministeriet, Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse og Økonomi- og Indenrigsministeriet) omkring revitaliseringen af charteret.

Læs mere og deltag i folkehøringen: Klik her!

Se Johannes Bertelsen fra Frivilligt Forums kommentar til processen: Klik her!

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top