skip to Main Content

NSE 3.0 – kursus i socialt iværksætteri 14.9.-5.10.2023

kr.0,00kr.150,00

kortere beskrivelse

Varenummer (SKU): N/A Kategori:

Beskrivelse

Tid: 4 torsdage  d. 14. september, 21. september, 28. september og 5. oktober 15.00-17.00

Sted: Lokale 2.10, FO-Byen, Vester Allé 8
Pris: Medlemmer af SED: 0 kr. Ikke medlemmer: 150 kr. (til materialer)
Personligt medlemskab af SED koster 100 kr. Du kan melde dig ind her
Underviser: Per Bach
Tilmelding: via knappen “Tilføj kurv” eller til Per Bach på e-mail: per@socialeentreprenorer.dk
Arrangementet afholdes i samarbejde med FO-Aarhus

Har du en social ide, som du kunne tænke dig at udvikle eller går du med tænker om at starte en socialøkonomisk virksomhed – så er dette kursus måske noget for dig.

Sociale Entreprenører i Danmark har udviklet online undervisningsmateriale om socialt iværksætteri  sammen med organisationer fra Norge, Sverige og Finland. Materialet består af 7 moduler, som hjælper deltagere fra social ide til  færdig forretningsplan for en socialøkonomisk virksomhed – som man efterfølgende har mulighed for at starte.

Herunder følger en nærmere beskrivelse af kurset:

Hvad handler kurset om?
Over fire torsdage kan du få ny læring, input og sparring, så du kan arbejde mere kvalificeret, målrettet og konkret med din ide. I kursusprogrammet, Nordic Social Entrepreneurship 3.0, lærer du at identificere et socialt problem, og at se, hvordan en mulig ide og løsning kan omsættes i et projekt eller i en forretningsmodel som del af en socialøkonomisk virksomhed. På kurset vil du lære, hvordan en prototype kan udvikles og afprøves, så du kan teste din ide som produkt og aktivitet, og tage de næste, mere konkrete skridt til egentlig lancering, anvendelse og udbredelse.
Med en ”learning by doing”-tilgang bliver du inspireret til at kunne udvikle en strategisk plan og model, du kan handle efter, og som du kan præsentere din ide med.

Hvad er formålet med programmet?
Nordic Social Entrepreneurship 3.0 er et nyt online kursusprogram, som har til formål at forbedre deltageres mulighed for selv at starte en socialøkonomisk virksomhed. Gennem kurset får deltagerne bedre mulighed for at bidrage med løsninger på faktiske samfundsmæssige og økonomiske udfordringer ved at skabe alternative socialøkonomiske forretningsdriftsmodeller bl.a. indenfor traditionelle erhverv. Kurset er udviklet til uddannede, voksne fagfolk fra traditionelle professioner, men er også åbent overfor alle med lyst til at omsætte en social ide til en socialøkonomisk virksomhed.
Det er overordnet tanken at programmet skal give deltagerne bedre muligheder for at kunne bidrage med løsninger på faktiske samfundsmæssige og økonomiske udfordringer ved at skabe alternative socialøkonomiske forretningsdriftsmodeller i traditionelle sektorer og erhverv.

Hvem henvender kurset sig til og hvad kræver det?
Nordic Social Entrepreneurship 3.0 programmet er relevant for dig hvis:

  • Du har en baggrund i en traditionel profession, og ønsker at arbejde med socialt iværksætteri
  • Du har en social ide og kunne tænke dig at udvikle den til en regulær socialøkonomiske virksomhed
  • Eller du driver allerede en social ansvarlig eller socialøkonomisk virksomhed, som du vil videreudvikle

Hvad består kurset I? – 7 modulers – sparring og undervisning på 4 torsdage kl. 15-17
Kurset består af syv moduler -1 Introduktion 2) Forstå, 3) Ideudvikling, 4) Træf beslutning, 5) Udvikling af prototype, 6) Test og 7) Lancering og er bygget op omkring design thinking teori.
Kurset er baseret på fysisk fremmøde med hjemmearbejde med forskellige opgaver mellem de 4 fremmøder. Deltagere får adgang til en online læringsplatform med materialer, link og film samt med opgaver til hjemmearbejde.
Ud over undervisningen og sparring, er der også mulighed for at hører om de øvrige kursisters ideer og tilgange.

Man kan se detaljeret undervisningsplan for kurset her

Hvem er aktørerne bag kursusprogrammet, Nordic Social Entrepreneurship 3.0?
Støttet af Nordisk Ministerråd har Sociale Entreprenører i Danmark udviklet online-programmet, Nordic Social Entrepreneurship 3.0 sammen med organisationer fra Norge, Sverige og Finland. Partnerne bag er finske EdTech-firma, der udvikler teknologiske løsninger og værktøjer, Claned Group, Oslo International Hub, der er en startup-inkubator og et innovationskontor med fokus på at hjælpe udlændinge bosat i Norge samt Folkuniversitetet i Sverige, der er en populær uddannelsesinstitution med afdelinger i hele Sverige. 


Hvordan kommer du videre?
Hvis du vil vide mere om kurset eller kunne tænke dig at deltage i fremtidige kursusforløb så kontakt Per Bach: per@socialeentreprenorer.dk tlf. 40 11 86 40.

 

Udviklingen af ​​ Nordic Social Entrepreneurship 3.0 støttet af Nordisk Ministerråd.

Yderligere information

Tilmelding

Medlem: 0,00 kr, Ikke medlem: 150,00 kr

Back To Top