skip to Main Content

På denne side samler vi forskellige værktøjer, litteratur og læringsplatforme, der kan være nyttige, når man vil arbejde med måling af social effekt (impact).

Social Effektanalyse Håndbog
Social Effektanalyse Håndbog er en ny lille publikation som viser, hvordan socialøkonomiske virksomheder, forandringsagenter og sociale organisationer kan udvikle en forandringsteori, der kan anvendes til at dokumentere den sociale effekt af deres arbejde.

Onlineberegner sætter tal på social værdi
Den Sociale Kapitalfond har udviklet et online, der kan sætte tal på den samfundsmæssige værdi af fx de arbejdspladser samt opkvalificerings- og uddannelsesforløb, som virksomheder skaber.

Social Impact Navigator
Social Impact Navigator er en ny læringsplatform om social effekt (impact) udviklet af det berlinske analyse- og konsulentfirma PHINEO.
Platformen indeholder et let tilgængeligt materiale, her kan hjælpe organisationer og sociale iværksættere med at forstå, måle og planlægge den social effekt af deres projekt

SAMforSE
SAMforSE er et værktøj, som kan hjælpe socialøkonomiske virksomheder med at vurdere deres økonomiske, sociale og miljømæssige effekt. Værktøjet er designet til at hjælpe med at identificere styrker og succeser, men også at fremhæve områder, hvor der er plads til forbedringer, i forhold til at kunne være bæredygtig og succesfuld over tid.

Social Enterprise Self-Assessement tool
Social Enterprise Self-Assessement tool er et nyt værktøj designet til at hjælpe socialøkonomiske virksomheder i vækst med at vurdere resultatet af deres arbejde på 11 nøgleområder, der er vitale for at få succes med socialøkonomisk virksomhed.

SVA Fundamentals for Impact
Social Ventures Australia (SVA) har udviklet værktøjet “SVA Fundamentals for Impact”, der er et gratis online værktøj, som kan hjælpe ledere af sociale organisationer med at måle deres effekten af deres arbejde og med at guide deres beslutninger omkring fremtidige forbedringer.

Social Value International (SVI) – Social value tools and software
Social Value International er en global organisation med medlemmer i 25 lande. Organisationen ønsker grundlæggende at ændre den måde hvorpå vi redegør for social værdi. På denne side har SVI samlet en lang række værktøjer og softvære som kan anvendes når man arbejder med at måle social værdi.

How To Measure Your Social Impact as a Social Enterprise
MoovingWorlds giver i denne guide en rigtig fin introduktion til impact måling. Siden indeholder samtidig masser af værktøjer, fremgangsmåder, nyttige reference og konkrete cases..

Outcomes Matrix
Outcomes Matrix fra den engelske organisation Good Finance er et praktisk værktøj til at hjælpe organisationer med social impact med at planlægge og måle deres sociale impact i form af resultater. Værktøjet omfatter resultater og mål for ni forskellige resultatområder og fire linser med fokus på din organisations servicebrugere.

Back To Top