skip to Main Content


Social Enterprise Day afholdes næste gang torsdag d. 16. november 2023 

Social Enterprise Day er et koncept og en kampagne lanceret af den engelske organisation Social Enterprise UK.

Dagen er en oplagt mulighed til at skabe opmærksomhed på den positive impact, som de socialøkonomiske virksomheder skaber. Det gælder både hvis man som socialøkonomiske virksomhed ønsker at skabe opmærksomhed på sine egne aktiviteter eller, hvis man vil fortælle om de gode oplevelser, man har haft som kunde hos, samarbejdspartner med eller ansat i en socialøkonomisk virksomhed.

Baggrund
Social Enterprise Day blev oprindeligt afholdt i England og et par andre lande, på torsdagen i Global Entrepreneurship Week.
I 2017 blev Social Enterprise Day for første gang til en international dag. Social Enterprise UK, British Council og Sociale Entreprenører I Danmark samarbejdede om at få aktører, privatpersoner, virksomheder og organisationer fra flere lande til at deltage. Siden da har dagen været afholdt hvert år med deltagere fra mellem 25-30 lande verden over.

Det er enkelt af være med
Det eneste du skal gøre er at dele opslag om din eller andres socialøkonomiske virksomhed på sociale medier i løbet af d. 16. november og bruge hashtagget #SocialEnterpriseDay.  Du kan lave posts om dine varer, serviceydelser, den impact virksomheden har om medarbejderene. Du kan også benytte dagen til at lave specielle tilbud, lancere nye varer eller afholde events som du så fortæller om i dine opslag. Og brug gerne fotos f.eks. af dine produkter, dine medarbejdere mm….. – mulighederne er mange.

Læs mere om hvordan du deltager i Social Enterprise Day d. 16. november 2023  her

SED bidrager hvert år med at mobilisere danske socialøkonomiske virksomheder til at deltage i dagen ligesom SED også opfordrer organisationer, der arbejder med socialøkonomiske virksomheder verden over til at deltage i Social Enterprise Day for at løfte opmærksomheden globalt på socialøkonomiske virksomheders potentiale.
På dagen har SED de seneste år lavet live-streaming fra socialøkonomiske virksomheder forskellige steder i landet.
Hvis du har flere sprøgsmål om #SocialEnterpriseDay så skriv til Per Bach på email per@socialeentreprenorer.dk

Datoer for Social Enterprise Day i de kommende år:
Social Enterprise Day 2024 – d. 21. november
Social Enterprise Day 2025 – d. 20. november

Back To Top