skip to Main Content

Sociale Entreprenører i Danmark tilbyder i samarbejde med  Social Entreprise World Forum SEWF verificering af danske socialøkonomiske virksomheder.
Indtil nu er 7 socialøkonomiske virksomheder blevet verificeret og flere er på vej.
Du kan finde De danske virksomheder der er SEWF Verified på SED´s liste over socialøkonomiske virksomheder i Danmark her

Jo flere danske socialøkonomiske virksomheder der er verificeret, jo mere interessant bliver det for store internationale virksomheder, med afdelinger i Danmark, at kigge på vores socialøkonomiske felt, når de skal finde mulige leverandører til deres sociale indkøb.

På siden her finder du yderligere oplysninger om SEWF verificeringen, og hvordan du kommer i gang med processen.
Hvis du har yderligere spørgsmål omkring SEWF verificering er du velkommen til at kontakte Per Bach på email per@socialeentreprenorer.dk eller tlf. 40 11 86 40


Hvad er SEWF-verificering?

SEWF´s Verificering er designet i samråd med partnere fra hele verden. Den anerkender eksisterende regionale og nationale verificerings- og certificeringsordninger for socialøkonomiske virksomheder, og den bygger på eksisterende viden og ekspertise. SEWF verificeringen tilbyder samtidig en tilgængelig, økonomisk overkommelig verificering af socialøkonomiske virksomheder, der tager hensyn til kultur og på steder i verden, hvor sådanne ordninger ikke findes.

Verificeringsordningen har til formål at understøtte væksten af det globale økosystem for socialøkonomiske virksomheder og udvide markedsadgangen for alle socialøkonomiske virksomheder globalt.

Hvordan ansøger du: 

  1. Opret en gratis profilside for din sociale virksomhed på Good Market via linket her
  2. Betal for din SEWF-verificering. 70 £ for den indledende verificering, derefter 50 £ pr. år for fornyelse 2. Betal for din SEWF-verificering. 70 £ for den indledende verificering, derefter 50 £ pr. år for fornyelse. Hvis du allerede er på Good Market, kan du klikke her for at betale verificeringsgebyret.
  3. Upload dine vedtægter og årsrapport på Good Market (se vejledning om, hvordan du gennemfører trin 3 nederst på denne side)

Begynd din verificeringsproces her:


Hvilke standarder skal socialøkonomiske virksomheder leve op til for at blive SEWF verificeret?

Mission/formål
Den socialøkonomiske virksomhed har en primær social eller miljømæssig mission i kernen af virksomheden og dens driften.

Etik
Den socialøkonomiske virksomhed er gennemsigtig omkring og ansvarlig over for deres mission og stræber efter de højeste etiske forretningsstandarder i alle interne og eksterne aktiviteter.

Indkomst
Den socialøkonomiske virksomhed genererer størstedelen (51 % eller mere) af sine driftsindtægter fra handel, salg af produkter og serviceydelser, herunder tilskud til produktoutput eller serviceydelser. Hvis en socialøkonomisk virksomhed er i opstartsfasen (2-3 år) eller er engageret i et væsentligt kapitalprojekt, udvidelse eller skalering, vil traditionelle driftsindtægter blive betragtet separat fra tilskud og andre finansieringskilder, der bruges til at vokse og skalere.

Overskud
Den socialøkonomiske virksomhed geninvesterer størstedelen (51 % eller mere) af deres overskud i virksomhedens mission/sociale formål.

Ejerskab
Den socialøkonomiske virksomhed har kontrol over sin egen mission/sociale formål dvs. at den ikke er individuelt kontrolleret og alt efter hvilke juridiske former, der er tilgængelige i  i det pågældende land, også er uafhængige af staten/offentlige myndigheder.

Låsning af mission/socialt formål
Den socialøkonomiske virksomhed har foranstaltninger til at fastholde virksomhedens mission/sociale formål i overgangsperioder (f.eks. ændring i ledelse, ændring i ejerskab, opløsning mm.) og sikre, at ressourcer bruges i overensstemmelse med organisationens mission/sociale formål i stedet for at blive brugt til privat vinding.


Find ud af om din organisation kan blive SEWF verificeret

Social Enterprise World Forum har designet en quiz, så du kan tjekke, om du sandsynligvis kan blive godkendt som en SEWF Verified Social Enterprise.
Tag quizzen via linket her for at afgøre, om du er berettiget!

Hvordan anerkender SEWF eksisterende regionale og nationale sociale virksomhedsverifikationssystemer?

Hvis en verifikation, certificering eller akkreditering opfylder eller overgår SEWF’s standarder for verifikation, tilbyder SEWF socialøkonomiske virksomheder gratis SEWF-verifikation på grundlag af deres eksisterende socialøkonomiske virksomhedsverifikation, certificering eller akkreditering. SEWF samarbejder med disse verificerende eller certificerende organisationer for at sikre et smidigt system for socialøkonomiske virksomheder.

Bemærk: Social Traders-certificering er en forudsætning for socialøkonomiske virksomheder i Australien.

Disse organisationer omfatter:

  • World Fair Trade Organization
  • Social Traders
  • Fair Trade Federation
  • Social Enterprise MarkYunus Social Bu

Hvis din organization har nogle af de ovennævnte certificeringer så kontakt SEWF på email verify@sewfonline.com .
I dansks kontekst vil det dreje sig om certificeringer fra Fair Trade Federation, og World Fair Trade Organization.

3 trin i forhold til dokumenter deStep 3 Supporting Documents

What documents do I need?

Hvilke dokumenter har jeg brug for?

Flere oplysninger

Disse slides (engelsk) giver et kort overblik over det materiale, vores verifikationsteam forventer at se i dine juridiske og finansielle dokumenter og kan bruges til at sikre, at du har alt klar til at uploade, når din Good Market-profil er offentliggjort.

Need help uploading your documents on Good Market?

Denne vejledning (engelsk) forklarer, hvordan du uploader dokumenter til SEWF-verifikation og underskriver SEWF Social Enterprise Commitment via din Good Market-profil.

Har du allerede en anerkendt verifikation/certificering og skal du bare underskrive forpligtelsen/Commitment dokumentet?

Hvis du bliver anerkendt som SEWF-verificeret, fordi du allerede er blevet anerkendt af WFTO, FTF, Social Traders, Yunus Social Business eller Social Enterprise Mark, behøver du kun at underskrive SEWF Social Enterprise Commitment for at fuldføre din SEWF-verificeringsproces. Se trinene her

Fordele ved af blive SEWF verificeret

 

Om Social Enterprise World Forum (SEWF)
Social Enterprise World Forum´s mål er at vækste den globale bevægelse for socialøkonomiske virksomheder for at fremskynde vores overgang til en ny global impact økonomi. Siden det første Social Enterprise World Forum blev afholdt i Edinburgh, Skotland i 2008, har SWEF´s arrangementer samlet tusindvis af mennesker fra hele verden for at opbygge fællesskab og kapacitet inden for den socialeøkonomiske virksomheds sektor. Den årlige flagskibskonference bevæger sig rundt i verden til forskellige lande og har ud over Europa bl.a. været afholdt i afholdt i Etiopien, New Zealand, USA, Syd Afrika, Hong Kong og Brasilien.
Det, der startede som en årlig begivenhed, er nu vokset til en organisation, der tilbyder en række aktiviteter for at opbygge den globale socialøkonomiske virksomheds bevægelse, herunder SEWF´s verifikationsprogram, et fællesskab for praktikere indenfor sociale indkøb (community of practice) og vidensdeling i form af et ressourcebibliotek, videobibliotek og forskning.
Læs mere om Social Enterprise World Forum på: https://sewfonline.com

Om Good Market
Good Market er en handelsplatform, der siden 2017 har gjort det nemmere for forbrugere at komme i kontakt med socialøkonomiske virksomheder, bæredygtige forretninger og andre i det de kalder for “den nye økonomi”.
I følge Good Market selv skal deres arbejde ses som en indsats i forhold til at arbejde mod en langsigtet bæredygtig økonomi, der ikke kun skal genere profit, men også skabe værdi for den enkelte.
For at sikre, at de rigtige aktører bliver involveret, har Good Market selv udviklet en verificering, der bedømmer virksomheder ud fra bæredygtigheds certificeringer og best practices. Formålet er at skabe en gennemsigtighed for forbrugeren, der gør det nemmere at sikre, at det er de rigtige virksomheder der er på platformen.
Platformen, der har base i Sri Lanka, og er sat op som en not-for-proft socialøkonomisk virksomhed, hvor et overskud vil blive geninvesteret i Good Market, for at kunne udvide. I øjeblikket er der mere end 2.600 virksomheder fra 92 lande på platformen.
Læs mere om Good Market på: https://www.goodmarket.global

 

Back To Top