skip to Main Content

De væsentligste portaler i Danmark og internationalt med viden, databaser og links vedrørende fundraising som er relevante for sociale iværksættere.

Vi opdaterer siden løbende.

 

Portaler om fundraising og fonde i Danmark

Altinget’s tema-side om fonde og legater
Altingets temaside indeholder artikler med viden og debat om fonde og fundraising i Danmark.

CISU – Fundrasing tips, værktøjer og regler
CISU har samlet en række gode råd om fundraising-processen og hvordan man søger støtte fra offentlige puljer, private fonde, internationale fundingmuligheder mv.

Fondenes Videnscenter
Fondenes Videnscenter er en forening med fonde og filantropiske foreninger som medlemmer. På foreningens hjemmeside kan du finde rapporter, analyser mv. med information om fonde i Danmark og Europa – lovgivning, statistik (f.eks. hvor mange penge der uddeles til hvilke typer formål), hvilken rolle spiller fondenes vedtægter mv.

Fondsansøgning.dk
På Fondsansøgning.dk kan man finde inspiration til søgning af tilskud til udviklingsprojekter fra danske og EU-fonde. Siden indeholder udvalgte gratis fondsdatabaser og man kan læse mere om den gode fundingproces.

Fonde.dk
Fundraising-portalen Fonde.dk indeholder links til fonde og artikler om fundraising. Kræver abonnement.

Podcasts om Fundraising fra Fonde.dk
Fonde.dk har udgivet en række podcasts hvor forskellige branchefolk tager temperaturen på aktuelle trends indenfor fundraising og giver gode råd til fundraising-processen.

Legatbogen
Legatbogen er Danmarks største søgemaskine for fonde og legater. Virksomheden er en impact first virksomhed, så søgemaskinen er gratis men kræver oprettelse som bruger.

Fundraising.how
Fundraising.how er en dansk vidensportal om fundraising, som tilbyder dels gratis adgang til viden om fundraising via artikler, dels skræddersyede rådgivnings-forløb for iværksættere, foreninger mv. I denne artikel fra december 2022 giver Fundraising.how en generel introduktion til fundraising for iværksættere. Flere tips til legatsøgning findes i bloggen på Fundraising.how.

Internationale fundraising portaler

Dafne
EU side for fonde,  der har links til viden om fonde i de forskellige EU-lande. For nogle EU lande er der gratis databaser, for nogen er der betalte databaser og for få lande har de ikke noteret databaserne.

Fundaciones
Spansk database.

Funds for NGOs
FundsforNGOs is a social enterprise and online initiative with the goal of increasing the sustainability of NGOs across the world. We accomplish this by providing online resources for NGOs to increase their awareness and access to donors, resources, and skills.

Lincoln Martins liste over crowdfunding sites for socialøkonomiske virksomheder
Lincoln Martin har sammensat denne meget store liste over crowdfunding-sites, der er specielt aktuelle for socialøkonomiske virksomheder og NGO´er.

Social Change Central
Social Change Central er en australsk fundraising-portal hvor man kan søge på fundraising-muligheder for sociale iværksættere i Australien og hele verden.

Stiftelser Lansstyrelsen
Svensk gratis database.

Stiftungssuche
Tysk database. Både en gratis udgave og en betalingsudgave.

The Terra Viva Grants Directory
The Terra Viva Grants Directory is an information service about international grant funding for agriculture, energy, environment, and natural resources in the developing world. There are several funding opportunities for social enterprises working internationally with the mentioned issues.

Back To Top