skip to Main Content

På siden her opbygger vi en liste over spændende succesfulde socialøkonomiske virksomheder og socialt ansvarlige forretningsmodeller fra hele verden.

 

Argentina

Xinca
Den argentinske virksomhed Xinca laver gamle bildæk om til sko og hjælper enlige mødre ud af fattigdom ved at skabe jobs til dem.

Australien

Vanguard Laundry Services
Vanguard Laundry Services er et australsk socialøkonomisk vaskeri, som ansætter mennesker, der har oplevet psykisk sygdom og langtidsledighed og giver dem mulighed for sidenhen at komme videre ud på arbejdsmarkedet.

Homes for Homes
Den socialøkonomiske virksomhed Homes for Homes arbejder for at skabe flere billige boliger i Australien, som har akut mangel på den type boliger.

Intrepid
Det australske bæredygtige rejsebureau Intrepid har med sine Urban Adventures Made In Tours gjort det muligt for turister at finde unikke, lokale og socialt ansvarlige souvenirs og produkter under deres rejser, mens de lærer om autentisk lokal kunst, kunsthåndværk, design og meget mere.

Food Justice Truck
Food Justice Truck er en australsk socialøkonomisk virksomhed og verdens første pop-up købmandsforretning, som specielt støtter asylansøgere ved at tilbyde rabat på grøntsager, frugt og andre basale fødevarer.

Canada

G Adventure
Den socialøkonomiske virksomhed G Adventure er verdens største rejseselskab for eventyrrejser for smågrupper. Virksomheden lægger stor vægt på at fremme bæredygtig turisme.

Den Dominikanske Republik 

Brave Soles
Den socialøkonomiske virksomhed Brave Soles sælger 100% håndlavede lædersko med såler af genanvendte dæk. Dækkene findes på lossepladserne i Den Dominikanske Republik. Virksomheden er startet af canadieren Christal Earle.

England

Gloucester Services – Gloucestershire Gateway Trust
Gloucester Services er Englands første motorvejsservice, som donerer en procentdel af sit overskud til at fremme lokal beskæftigelse, jobtræning og lokale fællesskaber og sociale initiativer. Det sker via en socialøkonomisk fond Gloucestershire Gateway Trust.

RubyMoon
RubyMoon er en engelsk socialøkonomisk sportstøjproducent med afdelinger i England, Tyskland og Spanien.

hiSbe
hiSbe er et socialøkonomisk supermarked i Brighton i England, som arbejder for at styrke lokale producenter og den lokale økonomi ved at føre lokalt producerede varer frem for varer fra store internationale virksomheder og brands.

Chototel
Den London baserede socialøkonomiske virksomhed Chototel er startet ud fra ønsket om at afhjælpe boligmanglen blandt verdens fattigste befolkning i byerne, og med et fokus på både miljømæssige og sociale udfordringer.

Harry Specters
Den engelske socialøkonomiske virksomhed og chokolade producent Harry Specters hjælper unge med autisme med at få et arbejde.

London Re-use Ltd
London Re-use Ltd (LRL) er en socialøkonomisk virksomhed, der har som formål at sikre at genanvendelige ting, som f.eks. møbler, ikke ender på lodsepladser eller forbrændingen – men genbruges.

Change Please
Change Please er en engelsk socialøkonomisk virksomhed startet på initiativ af The Big Issue, som giver hjemløse mulighed for at drive deres egen mobile kaffevogn.

One Water
One Water er en engelsk socialøkonomisk virksomhed, der sælger vand på flaske, og som anvender 100% af sit overskud til vandprojekter i Afrika.

Campaign Collective
Campaign Collective er en engelsk socialøkonomisk virksomhed, der skal hjælpe velgørende organisationer og socialøkonomiske virksomheder med kommunikations-opgaver.

 

Filippinerne

Virtualahan
Virtualahan er en filippinsk socialøkonomisk tech virksomhed, der hjælper mennesker med forskellige handicap ved at oplærer dem i digitale færdigheder, som sætter dem i stand til at få online arbejde inden for den digitale sektor.

Haiti

V’ice Haiti
V’ice Haiti er en socialøkonomisk virksomhed i Haiti, som gennem en mikro-franchising model forsøger at løse to af landets største problemer arbejdsløshed og underernæring på grund af protein og vitamin mangel.

Holland

I Like Local
I Like Local er et hollandsk socialøkonomisk rejsebureau, der giver rejsende mulighed for at booke autentiske rejseoplevelser direkte fra lokale beboere i Asien og Afrika.

Indien

Melahaat
Den indisk socialøkonomisk virksomhed Melahaat samarbejder med små uafhængige håndværkere, kooperativer og værkssteder, for at bringe deres varer ud på markedet. Melahatt´s sociale indkøbsplatform ”Womens Empowerment Collection” er en af verdens største online udvalg af fairtrade produkter produceret af kvinder.

Indonesien

Krakakoa
Krakakoa er en indonesisk socialøkonomisk virksomhed, som arbejder for at fremme bæredygtig dyrkningsformer, gennem produktion af chokoladebarer.

Kenya

M-Kopa
Den kenyanske socialøkonomiske virksomhed M-Kopa kombinerer sol-teknologi med betaling via mobiltelefon betalinger, der i stigende grad er den foretrukne betalingsform i Afrika. Virksomheden har forårsaget et stort boom i elektrificeringen af hjem i Kenya, Uganda og Tanzania.

Libanon

Soufra
Soufra er en socialøkonomisk catering virksomhed baseret i Burj el Barajneh flygtningelejren i det sydlige Beirut.

Nigeria

Wecyclers
Wecyclers er en socialøkonomisk virksomhed i Lagos i Nigeria, som hjælper mennesker i lokalområder med at tjene penge ved at indsamle affald til genbrug.

Portugal

Oil2Wax
Den portugisiske socialøkonomiske virksomhed Oil2Wax arbejder med genbrug på nye måder og har bl.a. udviklet et pulver baseret på naturlige ingredienser, som kan anvendes til at lave lys ud af brugte madolie.

Singapore

Project We Forgot
Project We Forgot er en socialøkonomisk virksomhed i Singapore startet af Melissa Chan for at hjælpe unge omsorgspersoner.

Skotland

WildHearts
WildHearts er en socialøkonomisk virksomhed i Glasgow i Skotland, som sælger kontorartikler og services omkring dokumenthåndtering til store virksomheder. Overskuddet bruger WildHearts til at tilbyde iværksætterundervisning og mikro-finansiering i Storbritannien og resten af verden.

Social Bite
Social Bite er en socialøkonomisk virksomhed i Skotland, som forsøger at afhjælpe hjemløshed gennem forskellige innovative løsninger fra café og restaurantdrift samt arbejds- og støtteprogrammer til midlertidige bolig tilbud.

Spanien

Ecoalf
Ecoalf er en socialøkonomisk virksomhed og et spansk bæredygtigt modefirma, som genbruger affald som kasserede fiskenet, PET plastflasker, brugte dæk, kaffe, postindustrielle bomuld og uld til at fremstille fremstiller højkvalitets modetøj, tasker og fodtøj.

Sydafrika

I-Drop Water
Den Sydafrikanske virksomhed I-Drop Water er med til at løse to problemer gennem sin forretningsmodel. Det er dels problemet omkring adgang til rent drikkevand i afrikanske lande samt problemet omkring plastikforurening.

Thailand

Doi Tung
Den thailandske socialøkonomiske virksomhed Doi Tung producerer vævede tekstil, keramik og papirprodukter og skaber arbejdspladser til udsatte og fattige.
Virksomhedens håndværksprodukter er bl.a. blevet solgt i i IKEAs butikker i seks europæiske lande under produktserie navnet EFTERTANKE.

Siam Organic
Siam Organic er en socialøkonomisk virksomhed, der arbejder for at afhjælpe fattigdom blandt landmænd i Thailand ved at tilbyde sunde og innovative delikatesse produkter, herunder økologisk Jasberry-ris til globale forbrugere.

The JUMP! Foundation
The JUMP! Foundation er en non-profit socialøkonomisk virksomhed i Bangkok i Thailand, der bruger ”experiential education”, altså læring baseret på erfaringer, til at fremme en verden, hvor enkeltpersoner, samfundsledere og globale borgere blive opmærksomme deres lidenskab og potentiale.

USA

Hand in Hand Soap
Den amerikanske socialøkonomisk virksomhed Hand in Hand Soap donerer håndsæbe gennem en “Buy one – Give one” model og underviser i hygiejne for at sænke børnedødelighed i Haiti.

Planting Justice
Planting Justice er en græsrodsorganisation i Okeland i Californien, som arbejder for at genopbygge lokalsamfund gennem urban farming og for at forhindre tidligere indsatte i at begå kriminalitet igen ved at oplære dem i at dyrke deres egen mad.

This bar saves lives
This bar saves lives er en social økonomisk virksomhed i Californien, USA, der sælger etiske energibarer og redder liv. Virksomhedens arbejde tager udgangspunkt i, at der hvert 12 sekund dør et barn i verden pga. fejlernæring.

Solar Siste
Den socialøkonomiske virksomhed Solar Sister arbejder for at udrydde fattigdom mht. adgang til ren energi i Afrika ved at give kvinder økonomiske muligheder. Virksomheden har afdelinger i USA, Tanzania og Nigeria.

Fitpll
Fitppl er en socialøkonomiske virksomhed i Austin USA, der arbejder for at skabe bedre fødevare og kosttilskudsprodukter og samtidig bidrager til at reducere brug af plastik og til at bekæmpe plastikforurening.

A Safe Heaven
A Safe Heaven er en en non-profit organisation og socialøkonomisk virksomhed i Chicago, som hjælper mennesker med at håndtere deres liv i processen fra at være stofmisbrugere og hjemløse til at blive selvforsørgende – alt sammen med stolthed og mening.

Vietnam

iCare Benefits
iCare Benefits er en socialøkonomisk virksomhed i Vietnam, som er grundlagt i 2014 for at for at hjælpe fabriksarbejdere med lav indkomst med at få adgang til grundlæggende forbrugsgoder og -serviceydelser.

Østrig

Magdas Hotel
Magdas Hotel er en socialøkonomisk virksomhed i Wien, som hjælper flygtninge og indvandre med et arbejde.

 

 

Back To Top