skip to Main Content

På denne side har vi samlet en række portrætter af danske socialøkonomiske virksomheder og deres forretningsmodel.
Siden opdateres løbende med nye artikler.

 

Elderlearn – Seniorer og tilflyttere hjælper hinanden
Elderlearn er en socialøkonomisk virksomhed som matcher frivillige danske seniorer (65+) med tilflyttere der gerne vil blive bedre til dansk. Besøgene er med til at forbedre integrationsmulighederne for tilflytteren og skabe unikke relationer på tværs af generationer og kultur.

Borups Service skaber en særlig niche med social ansvarlighed
Borups Pakkeri i Skødstrup ved Aarhus er en socialøkonomiskvirksomhed, som tager et særligt socialt ansvar i forhold til at ansætte mennesker med nedsat arbejdsevne. Borups Pakkeri udfører både store og små opgaver inden for pakning, montering og distribution.

Pant-for-Pant
Omdrejningspunktet for Pant-for-Pant er indsamling af flasker og dåser hos firmaer, organisationer og private der donerer deres pant til projektet. Den indtægt som genereres fra panten bruges til at ansætte udsatte unge og hjemløse.

Landskaberne
Landskaberne er en Registreret Socialøkonomiske Virksomhed i Sorø, som arbejder med at genbruge og dele landområdernes ressourcer, for at skabe nye måder hvorpå man kan leve, bo og arbejde. Virksomheden arbejder for at fremme socialt entreprenørskab i landområder i form af kompetenceudvikling, netværksdannelse og økonomisk fundament.

Powerjobsøgernes Landsorganisation
Powerjobsøgernes Landsorganisation er en Social Økonomisk virksomhed, som driver et mangfoldigt jobsøgningsnetværk, hvor jobsøgere får jobsøgningsglæde, fællesskab og kommer hurtigere tilbage på arbejdsmarkedet. Virksomheden arbejder med at forebygger ensomhed, ledighedsstress og langtidsledighed.

PlatformPlus
PlatformPlus er en socialøkonomisk, almennyttig forening i Aarhus som specialisere sig i at formidle etablering af job og ansættelsesfunktioner, som det ordinære arbejdsmarked ikke umiddelbart kan tilbyde.

CPH STAGE
CPH STAGE er en registreret socialøkonomisk virksomhed i København, som arbejder med bæredygtige alternativer og perspektiver i forhold til festival-produktionen for på sigt at træde i karakter som inspirator og katalysator for en mere bæredygtig praksis i det danske scenekunstmiljø.

Det Gamle Værft– Øhavets Restaureringscenter
Det Gamle Værft – Øhavets Restaureringscenter er en socialøkonomisk virksomhed, der har formål er at fremme beskæftigelsen for unge med særlige læringsforudsætninger, samt at give folk, der har været borte fra arbejdsmarkedet i længere tid, en mulighed for at komme tilbage. Værket arbejder med at restaurere bevaringsværdige skibe, og forsøger at bevare og videreføre gamle håndværk.

Human Results – unikke træmøbler
Human Results i Silkeborg er en registreret socialøkonomisk virksomhed (RSV), der arbejder med rehabilitering af udsatte unge i aldersgruppen 15-30 år. Virksomheden fokuserer på at tilbyde de unge et positivt arbejdsfællesskab, som er organiseret omkring produktion af forskellige typer af trævarer i genbrugstræ under navnet Woods By Human Results.

Nordjysk Fødevareoverskud
Nordjysk Fødevareoverskud er en Registreret Socialøkonomisk Virksomhed og non-profit organisation, der fokuserer på bæredygtighed og social ansvarlighed. Virksomheden indsamler gode spiselige fødevarer fra grossister og detailhandlene, og  fordeler dem til sociale organisationer, asylcentre i Nordjylland. og socialt udsatte familier.

Skraldecaféen
Skraldecaféen er en socialøkonomisk forening i Aarhus, som med sit mobile pop-up køkken, forsøger at sætte fokus på nogle af samfundets vigtigste problemer. Foreningen fungere som et fællesskab af aktivister og frivillige, der de seneste år har stået bag hundredvis af pop-up arrangementer.

Back To Top