skip to Main Content

På denne side har vi samlet en række portrætter af danske socialøkonomiske virksomheder og deres forretningsmodel.
Siden opdateres løbende med nye artikler.

VOKS – Et arbejdsfællesskab med plads til at gro
Den socialøkonomiske virksomhed VOKS er en blomsterhandler med bæredygtig profil, der ligger i et alment boligområde i Albertslund udenfor København. Virksomhedens mål er at styrke sårbare lediges tilknytning til arbejdsmarkedet gennem jobtræning på f.eks. planteværkstedet, der fungerer som en tryg træningsplatform, hvor man kan få prøvet sig selv af, og komme nærmere en afklaring i forhold til arbejdsmarkedet.

Råt&Godt: ”Mennesker og materialer fortjener en chance til!”
Råt&Godt i Aalborg er en socialøkonomisk virksomhed med flere værksteder, der primært laver møbler, erhvervsindretning og tømreropgaver med fokus på genbrugs- og restmaterialer i samarbejde med borgere fra kanten af arbejdsmarkedet. Virksomhedens primære formål er at hjælpe borgere fra kanten af arbejdsmarkedet videre i uddannelse eller job

Danhostel Faxe – Social bæredygtighed i DNA’et
Danhostel Faxe er en socialøkonomisk virksomhed der tilbyder beskyttet beskæftigelse og aktivitetstilbud primært til udviklingshæmmede og medfødt eller erhvervet hjerneskadede. Medarbejderne er en aktiv og afgørende del af hverdagen på Danhostel Faxe, som udover at være et vandrerhjem også står for drift af café og ishus og servicerer i forbindelse med selskaber, møder og kurser.

FlexVirk viser nye veje til arbejdsmarkedet
FlexVirk ApS i Randers er et alsidigt servicebureau, som sælger en bred vifte af serviceydelser til private, virksomheder og kommuner. De ansatte er primært mennesker, som har svært ved at finde fodfæste på arbejdsmarkedet.
FlexVirk tilbyder bl.a. services indenfor: Rengøring, håndværk, børnepasning, ejendomsservice, forskellige typer kørsel, produktions- og lagerarbejde, køkken/kantine, salg og markedsføring, kontor, havearbejde, IT/teknisk assistance m.m. Desuden tilbydes en række alternative ydelser, eksempelvis healing, coaching, foredrag og kunst.

Blindes Arbejde: Kvalitets-håndværk med social ansvarlighed
Den socialøkonomiske virksomhed Blindes Arbejde arbejder med fremstilling af håndværksprodukter samt serviceydelser og har salg til både private, erhverv og det offentlige. Virksomheden drives som en fond der har formålsdreven fokus på at skabe arbejdspladser og beskæftigelse til personer med synshandicap. Blindes Arbejde har hovedsæde i København NV, samt afdelinger/butikker i København K, Århus C, Odense, Horsens og Fredericia.

Fair Trade gruppen og Fair Trade Bazaren
Fair Trade Gruppen og Fair Trade Bazaren i Aarhus er drevet af U-landsforeningen Svalernes afdeling i Århus og har de sidste 50 år arbejdet med Fair Trade import. Virksomhederne sælger bl.a. en række håndværksartikler, som næsten alle er fremstillet af natur- eller genbrugsmaterialer. F.eks. sengetæpper og tasker quiltet af aflagte sarier, hængekøjer vævet af optrevlet denimstof samt glasvarer fremstillet af gamle flasker og varer af metalskrot.

Neurodivergens som ressource – Specialisterne viser vejen
Specialisterne er en socialøkonomisk virksomhed dedikeret til at skabe jobmuligheder for neurodivergente mennesker i tæt samarbejde med virksomheder. Virksomheden blev stiftet i Danmark i 2003 af Thorkil Sonne, der i forlængelse af hans søns autismediagnose blev opmærksom på autistiske menneskers manglende muligheder på arbejdsmarkedet. Aktuelt har Specialisterne Danmark hovedsæde i Ballerup og samarbejder med 35 partnere i 13 lande verden over.

Elderlearn – Seniorer og tilflyttere hjælper hinanden
Elderlearn er en socialøkonomisk virksomhed som matcher frivillige danske seniorer (65+) med tilflyttere der gerne vil blive bedre til dansk. Besøgene er med til at forbedre integrationsmulighederne for tilflytteren og skabe unikke relationer på tværs af generationer og kultur.

Special Minds IT gør autismediagnosen til en styrke
Krævende IT-opgaver, som de fleste knækker halsen på, løses til perfektion af IT-konsulenter med autismeprofil fra Special Minds IT. Den socialøkonomiske virksomhed, der tæller fire afdelinger, konkurrerer på lige vilkår med alle andre, og har foreløbig hentet fem Gazeller.

Borups Service skaber en særlig niche med social ansvarlighed
Borups Pakkeri i Skødstrup ved Aarhus er en socialøkonomiskvirksomhed, som tager et særligt socialt ansvar i forhold til at ansætte mennesker med nedsat arbejdsevne. Borups Pakkeri udfører både store og små opgaver inden for pakning, montering og distribution.

Pant-for-Pant
Omdrejningspunktet for Pant-for-Pant er indsamling af flasker og dåser hos firmaer, organisationer og private der donerer deres pant til projektet. Den indtægt som genereres fra panten bruges til at ansætte udsatte unge og hjemløse.

Landskaberne
Landskaberne er en Registreret Socialøkonomiske Virksomhed i Sorø, som arbejder med at genbruge og dele landområdernes ressourcer, for at skabe nye måder hvorpå man kan leve, bo og arbejde. Virksomheden arbejder for at fremme socialt entreprenørskab i landområder i form af kompetenceudvikling, netværksdannelse og økonomisk fundament.

Powerjobsøgernes Landsorganisation
Powerjobsøgernes Landsorganisation er en Social Økonomisk virksomhed, som driver et mangfoldigt jobsøgningsnetværk, hvor jobsøgere får jobsøgningsglæde, fællesskab og kommer hurtigere tilbage på arbejdsmarkedet. Virksomheden arbejder med at forebygger ensomhed, ledighedsstress og langtidsledighed.

PlatformPlus
PlatformPlus er en socialøkonomisk, almennyttig forening i Aarhus som specialisere sig i at formidle etablering af job og ansættelsesfunktioner, som det ordinære arbejdsmarked ikke umiddelbart kan tilbyde.

CPH STAGE
CPH STAGE er en registreret socialøkonomisk virksomhed i København, som arbejder med bæredygtige alternativer og perspektiver i forhold til festival-produktionen for på sigt at træde i karakter som inspirator og katalysator for en mere bæredygtig praksis i det danske scenekunstmiljø.

Det Gamle Værft– Øhavets Restaureringscenter
Det Gamle Værft – Øhavets Restaureringscenter er en socialøkonomisk virksomhed, der har formål er at fremme beskæftigelsen for unge med særlige læringsforudsætninger, samt at give folk, der har været borte fra arbejdsmarkedet i længere tid, en mulighed for at komme tilbage. Værket arbejder med at restaurere bevaringsværdige skibe, og forsøger at bevare og videreføre gamle håndværk.

Human Results – unikke træmøbler
Human Results i Silkeborg er en registreret socialøkonomisk virksomhed (RSV), der arbejder med rehabilitering af udsatte unge i aldersgruppen 15-30 år. Virksomheden fokuserer på at tilbyde de unge et positivt arbejdsfællesskab, som er organiseret omkring produktion af forskellige typer af trævarer i genbrugstræ under navnet Woods By Human Results.

Nordjysk Fødevareoverskud
Nordjysk Fødevareoverskud er en Registreret Socialøkonomisk Virksomhed og non-profit organisation, der fokuserer på bæredygtighed og social ansvarlighed. Virksomheden indsamler gode spiselige fødevarer fra grossister og detailhandlere, og  fordeler dem til sociale organisationer, asylcentre i Nordjylland. og socialt udsatte familier.

Skraldecaféen
Skraldecaféen er en socialøkonomisk forening i Aarhus, som med sit mobile pop-up køkken, forsøger at sætte fokus på nogle af samfundets vigtigste problemer. Foreningen fungere som et fællesskab af aktivister og frivillige, der de seneste år har stået bag hundredvis af pop-up arrangementer.

Back To Top