skip to Main Content

Tid: Fredag d. 15. Juni kl. 15:00 – 15:50
Sted: H9 – IværksætterSkibet H, Allinge Havn

I samarbejde med Fonden for Entreprenørskab, Dansk Crowdfunding Forening afholdt Sociale Entreprenører i Danmark arrangementet Unge skaber social værdi på 30 timer.

Folkemødet 2018 - Unge skaber social værdi 15.6.2018

Ved eventen skabte 40 innovative gymnasieelever fra Campus Bornholm løsninger på, hvordan man kan komme de globale problemer med plastikforurening til livs.

Eleverne pitchede deres løsningsforslag, hvor de to bedste forslag, blev kåret af publikum og panelet bestående af Uffe Elbæk, leder af Alternativet, Michael Eis fra Dansk Crowdfunding Forening og Per Bach fra SED.

Der blev udkåret en vinder af publikum og en vinder af dommerpanelet.

Dommernes vinder  
Den gruppe elever, som dommerne udvalgte som vinder, havde fokuseret på problematikken med vatpinde, som er på top ti over mest forurenende plastik genstande. De foreslog at man istedet skabte vatpinde af aluminium med udskiftelige vatdutter, hvor de også havde konstrueret teknologien bag produktet, som var smart og realiserbar. Panelet roste gruppen for deres refleksioner vedrørende materialevalget aluminium istedet for træ, som er et langt mere bæredygtigt materiale.

Folkemødet 2018 - Unge skaber social værdi på 30 timer

Publikums vindere
Den gruppe elever som publikum udvalgte til vinder havde fokuserede på problematikken med mikroplast og havde derfor udviklet et koncept med filtre, der kunne filtrere mikroplasten fra, inden at den blev skyllet ud i afløbet. Panelet kunne se et stort potentiale i dette koncept og foreslog at dette også kunne anvendes på i større sammenhænge i forbindelse med rensningsanlæg.

Det var imponerende, hvordan gymnasieelever på kort tid kunne skabe så gode løsninger på globaleproblematikker, hvilket også var til stor inspiration for publikum

Back To Top