skip to Main Content

Tid: Fredag d. 12. juni 2015 kl. 9.30-11.00
Sted: Bornholms Mosteri

 

Sociale Entreprenører afholdt d. 12. juni 2015 studietur til Bornholms Mosteri i forbindelse med Folkemødet på Bornholm.
Der var 7 deltagere.

Bornholms Mosteri ligger i Rønne og er oprindeligt startet som et kommunalt beskæftigelsesprojekt i 2006, men i maj 2013 blev virksomheden overtaget af to bornholmske virksomheder – michelinrestauranten Kadeau og fiskerivirksomheden Espersen.
Overtagelsen er sket for at fastholde de nuværende medarbejdere i mosteriet, udvikle virksomheden yderligere og skabe endnu flere beskæftigelsesmuligheder for udsatte personer.

Studeitur Til Bornholms Mosteri.

Over halvdelen af Mosteriets medarbejderstab består af psykisk sårbare borgere. Virksomheden samarbejder med den socialt ansvarlige institution Grennesminde om distribution i dele af Danmark, og har forpligtet os til fortsat at skabe beskæftigelsesmuligheder for socialt udsatte på Bornholm.

Bornholms Mosteri producerer økologisk most og saft til førende restauranter, butikker og cafeer i Norden.
Mosteriets æbler er primært høstet på de danske øer – heriblandt på Bornholm. Vinrabarberne får man fra Fyn og bær og blomster kommer fra det øvrige Danmark og vore nærmeste nabolande.
De bornholmske æbleplantager er ikke økocertificeret, men der bliver ikke sprøjtet. På længere sigt håber mosteriet at blive selvforsynende med bornholmske bær og æbler.

På besøget fortalte Bornholms Mosteri om, hvordan de arbejder for at skabe rummelige arbejdspladser, og der var også mulighed for at smage på alle virksomhedens mange fantastiske moste. Alt i alt var det en inspirerende tur, hvor alle deltagerne blev en del klogere på, hvordan man driver socialøkonomisk virksomhed.

Bornholms Mosteri

 

Back To Top