skip to Main Content

Tid: Lørdag d. 3. december 2016 kl. 10-16
Sted: MarselisborgCentret, P.P. Ørums Gade 9-11, Bygning 20, 8000 Aarhus C

SOcialøkonomisk Julemarked d. 3. december 2016 i Aarhus

Sociale Entreprenører afholdt i samarbejde med MarselisborgCentret socialøkonomisk julemarked lørdag d. 3. december kl. 10-16 på Marselisborgcentret i Aarhus.
8 socialøkonomiske virksomheder fra Aarhus og Midtjylland udstillede og solgte varer fra forskellige boder.
Der var ca. 250 besøgende gæster.

Julemarkedet var det første af sin slags i Aarhus, og præsentere et udvalg af socialøkonomiske virksomheder som fortalte om deres aktiviteter og solgte kunst- og håndværksprodukter, unikt tøj-design, julepunt og meget mere. VimBy Bagerne stod for en socialøkonomisk julecafé med kaffe og kage mm.

Samtidig med Julemarkedet var der præsentation af fem projektforslag fra SPARK konkurrencens første fase udstilles i Gymnastiksalen i bygning 20. SPARK Projektet til 45 mio skal omdanne udearealerne ved MarselisborgCentret og bliver verdens første bypark, der kombinerer klimatilpasning, rehabilitering og byliv.
Den socialøkonomiske virksomhed RespektRums kunstnerkreds udstillede kunstværker, som var til salg i forbindelse med Julemarkedet.

Det socialøkonomiske marked blev arrangeret som et samarbejde mellem Socialøkonomiske Entreprenører i Danmark (SED) og MarselisborgCentret, og blev sponsoreret af Merkur Andelskasse.

Kort om de deltagende virksomheder og foreninger:

Hjerneskadeforeningen
Hjerneskadeforeningens arbejder bl.a. for at sikre at hjerneskadede og pårørende får den bedst mulige sociale støtte og forbedre forholdene for skadede og pårørende ved at tilbyde social- og neuropsykologisk rådgivning. Hjerneskadeforeningen sælger på julemarkedet bl.a. julepynt, lysestager, glasfade, julelys mv.

Madam Græskar
Madam Græskar importerer og sælger kunsthåndværk fra Madagaskar. Varerne er produceret undrer værdige forhold og indkøbt på markedsvilkår, som gør produktionen socialt og økonomisk bæredygtig. På julemarkedet sælger Madam Græskar bl.a. kurvetasker, krydderier, julepynt, miniature-biler lavet af genbrugsdåser mv.

Vimby Bageren
Vimby Høkeren og Bageriet er etableret i et nyt byggeri ved Andelssamfundet i Hjortshøj. De forskellige aktiviteter i projektet drives i et samarbejde mellem borgere med særlige behov, frivillige fra området og ansatte medarbejdere.
På julemarkedet sælger Vimby Bageren kaffe og kage, brød mv.

Gallo Gartneriet
Gallo Gartneriet er en del af Gallo Fonden der arbejder med en bred vifte af aktiviteter der på forskellig vis inddrager psykiatribrugere, psykisk sårbare eller mennesker med sociale problemer. I gartneriet dyrkes planterne efter økologiske principper, dvs. at der bliver plantet og høstet uden brug af kunstgødning eller pesticider.
Gallo Gartneriet sælger på julemarkedet potteplanter, julegrønt mv.

F.U.N.D.
F.U. N.D. beskæftiger kvinder der af forskellige grund står langt fra arbejdsmarkedet, herunder flygtninge. Virksomheden producerer tekstile produkter indenfor beklædning og boliginteriør i genbrugs- og bæredygtige materialer, og rådgiver desuden om boligindretning.
På julemarkedet sælger FUND bl.a. puder, strikkede karklude, julepynt, hæklet babylegetøj, huer og halstørklæder, damebukser syet af herreskjorter mv.

RespektRum
RespektRum er en Almennyttig Socialøkonomisk Forening i Aarhus, der henvender sig til mennesker som har været væk fra arbejdsmarkedet i længere tid og som gerne vil i arbejde igen. RespektRum’s Fleksjob-tilbud er målrettet borgere der er visiteret til fleksjob, og som ud over arbejdsløshed har andre udfordringer, for eksempelvis psykiske og fysiske helbredsproblemer.
På julemarkedet præsenterer RespektRum en udstilling med salg af kunst, samt et oplæg om RespektRums kunstnerplatform

Huset Venture
Huset Venture skaber arbejdspladser for folk med nedsat arbejdsevne, med fokus på ressourcerne hos den enkelte frem for begrænsningerne. Huset Venture er repræsenteret af en række virksomheder rundt om i landet, hvor godt 90% af de ca. 200 medarbejdere har en varigt nedsat arbejdsevne.
På julemarkedet sælger Huset Venture Julenisser, Juletræer i jern, Julegås, Gaveæsker Rensdyr, Patchwork i engle og juletræer, Æblekasser m.m.

Fair Trade Butik Bazaren
Fair Trade Butik Bazaren sælger fair trade varer der er produceret under socialt og miljømæssigt bæredygtige forhold, og arbejder med henblik på at styrke handlen med fair trade varer der sikrer producenterne en fair betaling og ordentlige arbejdsvilkår.
På julemarkedet sælger Fair Trade Butik Bazaren chokolade, hængekøjer, kurvevarer, kort, smykker, julepynt mv.

The TEXT Style Shop
The TEXT Style Shop arbejder for at skabe og sikre arbejdspladser i Ghana og modvirker risikabel immigration ved at skabe en levevej for designtalenter og håndværkere.
På julemarkedet sælger The TEXT Style Shop tekstiler designet af afrikansk print stof fra Ghana med masser af farver: skjorter, muleposer, butterflies, nederdele, blazere osv. Man kan desuden bestille et skræddersyet jakkesæt til kvinder og mænd.

MERKUR Andelskasse
Merkur Andelskasse driver bankvirksomhed med afsæt i social og miljømassig bæredygtighed. Merkur Andelskasse er med til at sponsorere det socialøkonomiske julemarked, og bidrager til markedet med informationsmateriale.

SPARK-projektet
SPARK Projektet til 45 mio. skal omdanne udearealerne ved MarselisborgCentret og bliver verdens første bypark, der kombinerer klimatilpasning, rehabilitering og byliv.
På julemarkedet bidrager SPARK-projektet med udstilling og oplæg om SPARK-projektets indhold og visioner.

Sociale Entreprenører i Danmark (SED)
SED er en landsdækkende frivillig forening for alle med interesse for socialt iværksætteri, samproduktion og andre former for velfærdsløsninger på tværs af civilsamfund, markedet og det offentlige.
SED er arrangører af det socialøkonomiske julemarked, og bidrager desuden med informationsmateriale og oplæg om socialøkonomi.

Etnika
Etnika er en unik genbrugsbazar med et socialøkonomisk fundament, hvor alt overskud fra salget går ubeskåret til Muhabet, et værested med særlig fokus på mennesker med anden etnisk baggrund end dansk. Muhabet henvender sig især til brugere, som er psykisk syge/sårbare – ofte prægede af eftervirkninger fra traumatiske oplevelser.
På julemarkedet sælger Etnika et mangfoldigt sortiment af multietniske varer og unikke hjemmelavede produkter.

Alzheimerforeningen
Alzheimerforeningens
Julemarked kan opleves i bygning 13, kl. 10.00 til kl. 15.00.
Café Hjerterum og andre har forskellige boder. Der er også mulighed for at købe æbleskiver, gløgg og kaffe til rimelige priser.

Fotos fra det Socialøkonomiske Julemarked

Socialøkonomisk Julemarked 3.12. 2016 i Aarhus

Socialøkonomisk Julemarked 3.12. 2016 i Aarhus

Socialøkonomisk Julemarked 3.12. 2016 i Aarhus

Socialøkonomisk Julemarked 3.12. 2016 i Aarhus

Socialøkonomisk Julemarked 3.12. 2016 i Aarhus

Socialøkonomisk Julemarked 3.12. 2016 i Aarhus

Socialøkonomisk Julemarked 3.12. 2016 i Aarhus

Socialøkonomisk Julemarked 3.12. 2016 i Aarhus

Socialøkonomisk Julemarked 3.12. 2016 i Aarhus

Socialøkonomisk Julemarked 3.12. 2016 i Aarhus

Socialøkonomisk Julemarked 3.12. 2016 i Aarhus

Socialøkonomisk Julemarked 3.12. 2016 i Aarhus

Socialøkonomisk Julemarked 3.12. 2016 i Aarhus

Socialøkonomisk Julemarked 3.12. 2016 i Aarhus

Socialøkonomisk Julemarked 3.12. 2016 i Aarhus

Socialøkonomisk Julemarked d. 3. december 2106

Back To Top