skip to Main Content

Arrangementet er aflyst!!
Tid:
Tirsdag d. 7. juni 2022 kl. 15.00-17.00
Sted: Posthuset, Banegårdspladsen Kolding

I samarbejde mellem Rummelig Genstart, Kooperationen skulle Sociale Entreprenører i Danmark
d. 7. juni 2022 have afholdt arrangementet Socialøkonomiske partnerskaber – danske eksempler på Posthuset i Kolding.
Arrangementet blev desværre aflyst pga. for få tilmeldinger. Vi håber at kunne gennemføre et lignende arrangement på et senere tidspunkt.

Herunder kan du se den oprindelige programtekst og program for arrangementet:

Dette arrangement er rettet mod:

  • Traditionelle virksomheder, der er interesseret i at styrke sit sociale ansvar gennem samarbejder med socialøkonomiske virksomheder.
  • Socialøkonomiske virksomheder og iværksættere, der er interesseret i at styrke forretningen gennem partnerskaber med traditionelle virksomheder
  • Andre med interesse i socialøkonomiske partnerskaber

Til arrangement vil vi se nærmere på forskellige danske eksempler på partnerskaber mellem socialøkonomiske- og traditionelle virksomheder. Der bliver også sat fokus på de forskellige muligheder og fordele, der er for både traditionelle og socialøkonomiske virksomheder i forhold til danne partnerskaber.
Kooperationen tilbyder i perioden fra oktober 2021 til december 2022 gennem projekt Rummelig Genstart et fem måneders én-til-én vejledningsforløb, der hjælper virksomheder med at starte nye socialøkonomiske partnerskaber. Virksomheder kan frem til d. 26. juni 2022 ansøge om at deltage i forløbene her
Et eksempel på et socialøkonomisk partnerskab, som også har været gennem forløbet, er partnerskabet mellem Woods by HUMAN Results og Birch Ejendomme. Her laver Woods plantekasser til Birch Ejendomme af det resttræ, som er tilovers fra Birch Ejendommes byggepladser og samtidig skabes job til unge udsatte.

Posthuset – en socialøkonomisk hub
Arrangementet starter med en kort rundvisning i Posthuset. Kolding Kommune købte Posthuset i 2020 og det er tanken at huset skal være en fysisk ramme for socialøkonomiske virksomheder i en 3 årig periode. Huset skal fungere som et fysisk fælleskab, hvor der udvikles helt nye strategiske partnerskaber mellem socialøkonomiske virksomheder, kommercielle virksomheder, sociale iværksættere og uddannelsesinstitutioner og dermed en innovativ ramme, hvor der udvikles nye samfundsløsninger med fokus på sociale-, bæredygtige-, kulturelle- samt beskæftigelses og miljømæssige effekter.
En række af de virksomheder, som holder til i Posthuset deltager i Kooperationens vejledningsforløb. Enkelte af de partnerskaber der er dannet på basis af disse forløb vil også blive præsenteret ved arrangementet.

Om socialøkonomiske partnerskaber
​Et socialøkonomisk partnerskab er et lokalt virksomhedssamarbejde. Typisk mellem en socialøkonomisk virksomhed og en virksomhed, der ønsker at tage et socialt ansvar. Kommunen og andre aktører kan også spille en rolle.
Et succesfuldt partnerskab kan skabe stor værdi og kan være med til at styrke både drift og omsætningen for begge partner. Samtidig kan det være med til at skabe samtidig beskæftigelse til mennesker, der har stået uden for arbejdsmarkedet.
Læs mere om socialøkonomiske partnerskaber på Rummelig Genstarts hjemmeside her

 

Program – foreløbigt

15.00-15.05
Velkomst
15.05-15.35
Rundvisning og introduktion til Posthuset
15.35-15.45
Rummelig Genstarts arbejde med at skabe socialøkonomiske partnerskaber
Per Bach, Anne Rahbek
15.45-16.00
Case 1: Multifoods
Anette Møller Therkelsen
16.00-16.15
Case 2: Incita
Maj-Britt Degn Christensen
16.15-16.30
Case 3: I Tråd med Verden´s partnerskab med Elis
Martha Ozmec, deltager online
16.30-16.45
Case 4: Råt&Godt´s partnerskaber
Christian Helweg, deltager online
16.45-17.00
Spørgsmål og debat

Back To Top