skip to Main Content

Tid: Torsdag d. 21. november 2019
Sted: Over hele Danmark og resten af verden

Social Enterprise Day er en international dag, der sætter fokus på socialøkonomiske virksomheder og -entreprenører verden over. Målet er at synliggøre de positive effekter, som socialøkonomiske virksomheder skaber samt at øge fællesskabet i det socialøkonomiske felt globalt.

I Danmark deltog over 40 socialøkonomiske virksomheder og aktører fra hele landet i Social Enterprise Day 2019. Det skete enten ved at deltage i den digitale kampagne, hvor der blev delt historier statements, fotos etc. på sociale medier, som viser den positive effekt socialøkonomisk virksomheder på mennesker og samfund med hashtagget #SocialEnterpriseDay og #WhoKnew – eller, ved at afholde et fysisk event på dagen.

Sociale Entreprenører i Danmark lavede  på Social Enterprise Day 2019 livestreaming fra forskellige socialøkonomiske virksomheder i København.
Vi besøgte Glad Fonden og Incita.
Man kan se livestreams fra dagen på SED´s facebookside her
Indledning af Social Enterprise Day havde vi også lavet en lille status på engelsk over socialøkonomiske virksomheder i Danmark “Social Enterprises in Denmark 2019” -, hvor nogen af de vigtigste aktører i feltet introducerer sig selv.

Baggrund
Social Enterprise Day er et koncept og en kampagne lanceret af den engelske organisation Social Enterprise UK, som også kalder kampagnen #WhoKnew. De sidste par år, er dagen afholdt I England og få andre lande, om torsdagen i forbindelse med Global Entrepreneurship Week.
I 2017 blev Social Enterprise Day for første gang til en international dag. Social Enterprise UK, British Council og Sociale Entreprenører I Danmark samarbejdede om at få aktører, privatpersoner, virksomheder og organisationer fra flere lande til at deltage. Resultatet blev at 23 lande fra alle kontinenter deltog.
I 2018 deltog 27 lande internationalt fra Israel til Island.

 

Eksempler fra 2019 kampagnen kan ses herunder:;

 

Nedenstående danske socialøkonomiske virksomheder og organisationer deltog i Social Enterprise Day 2019:

Socialøkonomiske virksomheder

Bistad

Respektrum

Grennessminde

special minds

Blindes Arbejde

Fair Trade Bazaren

Fairtrade Gruppen

Den Gode By

Contra

Konsulenthuset for Socialøkonomi

Fødevarebanken

Huset Venture Nordjylland

Nordjydsk Fødevareoverskud

Flex Virk IVS

Sct. Hans Have

VOKS

 

Organisationer og Kommuner

Kooperationen

DISIE

Reach for Change

Copenhagen Dome

Odense Kommune – Odense Iværksætterservice

Socialøkonomi Nordjylland

 

Arrangementer på dagen

Hvad gør vi med resterne? (socialøkonomi og cirkulær økonomi) – Odense – d. 21. november 2019

 

Back To Top