skip to Main Content

Torsdag d. 11. november 2021 blev der igen afholdt Social Enterprise Day, der er en del af Global Entrepreneurship Week og en dag, hvor der er øget fokus på socialøkonomiske virksomheder i hele verden.

For at markere Dagen samarbejdede Sociale Entreprenører i Danmark igen i år med Social Enterprise UK, om at kører #WhoKnew – en digital kampagne, der gør det let for alle at deltage og fortælle om socialøkonomiske virksomheders positive indvirkning på mennesker og samfund.

Social Enterprise Day er en international dag, der sætter fokus på socialøkonomiske virksomheder og -entreprenører verden over. Målet er at synliggøre de positive effekter, som socialøkonomiske virksomheder skaber samt at øge fællesskabet i det socialøkonomiske felt globalt.

I Danmark deltog 54 socialøkonomiske virksomheder og aktører fra hele landet i Social Enterprise Day 2020. Det skete primært ved at deltage i den digitale kampagne, hvor der blev delt historier statements, fotos etc. på sociale medier, som viser den positive effekt socialøkonomisk virksomheder på mennesker og samfund med hashtagget #SocialEnterpriseDay og #WhoKnew.

Sociale Entreprenører i Danmark lavede  på Social Enterprise Day 2021 live-streaming fra de tre københavnske socialøkonomiske virksomheder. FRAK, Kaffe Karma og VOKS.
Man kan se de redigerede live streams via linkene herunder:
Se live stream fra FRAK her
Se live stream fra Kaffe Karma her
Se live stream fra VOKS her

Baggrund
Social Enterprise Day er et koncept og en kampagne lanceret af den engelske organisation Social Enterprise UK, som også kalder kampagnen #WhoKnew. De sidste par år, er dagen afholdt I England og få andre lande, om torsdagen i forbindelse med Global Entrepreneurship Week.
I 2017 blev Social Enterprise Day for første gang til en international dag. Social Enterprise UK, British Council og Sociale Entreprenører I Danmark samarbejdede om at få aktører, privatpersoner, virksomheder og organisationer fra flere lande til at deltage. Resultatet blev at 23 lande fra alle kontinenter deltog.
I 2018 deltog 27 lande internationalt fra Israel til Island. I 2019 og 2020 deltog et lignende antal lande med en del mere aktivitet på flere sociale medier. Da British Council ikke bidrog med i organiseringen af dagen deltog et lidt færre antal lande i 2021.

Læs mere om Social Enterprise Day 2020 og se de danske socialøkonomiske virksomheder og organisationer som deltog her

Danske fotos fra Social Enterprise Day 2021

På listen herunder kan man se alle de danske socialøkonomiske virksomheder og organisationer, der deltog i Social Enterprise Day i 2021.

Deltagere i Social Enterprise Day 2021

Socialøkonomiske virksomheder

Konsulenthuset for Socialøkonomi
Bistad
Incita
Special Minds
Himmelbjerggaarden
Inqlude IT
Fair Trade Bazaren
Fairtrade Gruppen
NordVirk
Råd & Dåd
Gallo Gartneriet
Gallo Huset
Flexvirk
ANTV
Finklusiv
Y-Camp
Blindes Arbejde
Powerjobsøgerne
Tiny Gardens
Grennessminde
Glad Fonden
Nye Rødder
Flexfabrikken
ByBi
Fødevarebanken
Sct. Hans Have
S.E.P. Nord
Verdens mest berejste pølsevogn
SOVI
Kaffe Karma
Nordjysk Fødevareoverskud
Huset Venture Nordjylland
VOKS
Huset Venture
Ulrikkagarn
Social Foodies
Our Only Home
Landskaberne
STERK
Vimby
SYMB
Mindmover
Settlementet
Madfærd
Zendoo
Erhvervsskolen Vestjylland
I Tråd Med Verden
Send flere Krydderier
Skejby Rangers

Organisationer

DISIE
Reach for Change
Kooperationen
Rummelig Genstart
Copenhagen Dome

Back To Top