English version available here
Tid: Torsdag den 13. august 2015 kl. 10.00-13.00
Sted: VerdensKulturCentret, Sankt Hans Torv, Nørre Alle 7, København N
Tema: Status for socialøkonomiske virksomheder i Estland, Letland, Litauen, Sverige, Finland, Polen og Danmark.
Sporg: Arrangementet foregik på engelsk
Arrangementet blev lavet i samarbejde med Vækstcenter for Socialøkonomiske Virksomheder
SE VIDEO-OPTAGELSE AF HELE MØDET HER
Sociale Entreprenører i Danmark afholdt sammen med Vækstcenter for Socialøkonomiske Virksomheder Roundtable møde om socialøkonomiske virksomheder i landene omkring Det Baltiske Hav. Mødet foregik d. 13. august 2015 på VerdensKulturCentret på Nørrebro i København, og der var 32 deltagere.
Ved mødet gav repræsentanter repræsentanter fra Estland, Letland, Litauen, Sverige, Finland, Polen og Danmark en status for socialøkonomiske virksomheder i de respektive lande. Efterfølgende var der mulighed for spørgsmål til oplægsholderne.
Roundtablemødet var en del af aktiviteterne i forbindelse med projekt ”Social entrepreneurship development in Baltic Sea region”.
Derfor var der på mødet også præsentation af to af de publikationer projektet har produceret:
1. En rapport om socialøkonomiske virksomheder i landene omkring det Baltiske Hav. Læs mere om rapporten her
2. Publikationen How to Choose Proper Business Model for Social Enterprise, der er et nyt undervisningsmateriale for alle, der ønsker at starte socialøkonomiske virksomhed. Læs mere om publikationen her
Per Bach, Sociale Entreprenører i Danmark bød velkommen til mødet og understregede, at mødet var en sjælden lejlighed til at få indsigt i status for socialøkonomiske virksomheder i flere lande på en gang og at se socialøkonomiske virksomheder i en større kontekst.
Herefter gav Ulrik Boe Kjeldsen fra Vækstcenter for Socialøkonomiske Virksomheder en status for socialøkonomiske virksomheder i Danmark og for Vækstcentrets arbejde.
Se Ulrik Boe Kjeldsens oplæg her
Iiro Niemi fra Social Entrepreneurship Academy of Finland gav herefter en status for socialøkonomiske virksomheder i Finland.
Se Iro Neimis oplæg her
Jaan Aps fra Estonian Social Enterprise Network gav efterfølgende en status for socialøkonomiske virksomheder i Estland.
Se Jaan ApS´oplæg her
Renate Lukjanska,der er koordinator for projekt ”Social entrepreneurship development in Baltic Sea region” og fra Biedrība „Sociālās inovācijas centrs” (Social Innovation Centre) gav en status for socialøkonomiske virksomheder i Letland.
Se Renate Lukjanskas oplæg her
Mindaugas Danys fra Socialines ir ekonomines pletros centras gav en status for socialøkonomiske virksomheder i Litauen.
Mindaugas Danys´oplæg her
Anna Cebula fra Centrum Rozwoju Inicjatyw Spolecznych CRIS gav en status for socialøkonomiske virksomheder i Polen.
Se Anna Cebulas oplæg her
Bert-Ola Bergstrand fra Social Kapital Forum var forhindret i at deltage men hans PowerPoint om status for socialøkonomiske virksomheder i Sverige kan ses her
Herefter var der mulighed for at stillet spørgsmål til oplægsholderne.
Efter en kort pause blev følgende spørgsmål debateret i 4 mindre grupper:
Hvad er de største udfordringer for at få flere socialøkonomiske virksomheder i den baltiske region?
Er der mulighed for samarbejde mellem landene i den baltiske region for at fremme socialøkonomiske virksomheder?
Endelig blev der rundet af med de vigtigste pointer fra grupperne.
Der var på mødet enighed om at fortsætte med at udbygge netværket mellem aktører i det socialøkonomiske felt i landene omkring Det Baltiske Hav, at udveksle viden og på sigt også se på muligheder for reelle handelssamarbejder mellem socialøkonomiske virksomheder i de forskellige lande omkring Det Baltiske Hav.