skip to Main Content

D. 1. juni kl. 2012, kl. 14.00-16.30 i Det Økologiske Inspirationshus, Allegade 7-9, Frederiksberg

Baggrund: Mange organisationer og initiativer forsøger at hjælpe den 3. verden. Og der er mange forskellige bud på, hvordan det kan gøres.
Man siger ofte, at hvis man vil hjælpe en sulten, så gør man det ikke bedst ved at give ham en fisk, men snarre ved at give ham en fiskestang og lære ham at fiske.
Den store udfordring mht. Ulandsbistand er måske netop, hvordan vi undgår at skabe afhængighed hos modtageren, men snarre giver U-landene de redskaber og den hjælp der skal til for at de kan klarer sig selv. En væsentlig del af det vil være at vi behandler disse lande som ligeværdige samarbejdspartnere. Og der skal så måske føjes en sidste del til historien om fiskestangen, nemlig at den fattige så også kan få lov til at sælge de fisk der fanges til de rige lande.

Vi har inviteret to danske initiativer til at fortælle om deres arbejde og til en efterfølgende debat om hvordan socialt entreprenørskab anvendes i arbejde med at hjælpe den 3. verden, hvordan det globale perspektiv huskes i sociale entreprenørskaber og hvordan man hjælper på den mest bæredygtige måde?Program:

Kl. 14.00
Velkommen

Kl. 14.10
Oplæg af Thor Thorøe Social Food
Thor Thorøe er grundlægger og idemanden bag Social Food. Foruden etableringen af den succesfulde iskæde ParadIS har Thor de sidste år arbejdet med bæredygtig fødevareproduktion i Afrika. Thor har været involveret i opstarten af mejeriet DanMoz i Mozambique og er manden bag CocoFair i Sydafrika. Thor er direktør i Social Food og vil i fremtiden stå for den daglige ledelse.
Social Food er en ny møde at tænke udvikling af Afrika, fødevareproduktion og socialt iværksætteri på. Med den danske andelsbevægelse som forbillede, har Social Food som mål at udvikle Afrika nedefra og at give småbønder i Afrika direkte adgang til vestlige markeder, således at man kommer udenom den lange række af salgsled, der udhuler småbøndernes fortjeneste.

Kl. 14.40
Oplæg af oplæg af Ole Jakob Thorsen næstformand i bestyrelsen for YouMeShopping
YouMe Shopping er en non-profit forening drevet af ulønnede ildsjæle. Foreningen driver en website, hvor brugere får gode tilbud fra anerkendte mærkers webshops.YouMeShopping får kommision af salget og de donerer 75 % af alle indtægter til danske hjælpeorganisationer. Brugerne kan selv vælger hvilken. De sidste 25 % brugerforeningen til at drive foreningen med, så man fortsat kan give brugerne attraktive tilbud og støtte organisationerne.
Se kort videointroduktion til YouMeShopping: Klik her!

Kl. 15.10

Pause

Kl. 15.25
Debat

Kl. 16.25
Afrunding og afslutning

Back To Top