skip to Main Content

Tid: Tirsdag d. 13. maj 2014
Sted: FO-Århus, Fredriksgade 78C, 8000 Århus C

Sociale Entreprenører i Danmark afholdt tirsdag d. 13. maj 2014 Future Battles i Aarhus i samarbejde med Cultura21 Nordic og Foreningen for Social Innovation ( FFSI)

Future Battles  Aarhus blev optaget live af Potemkin Film .
Link til video fra begivenheden kommer senere her på siden.

Baggrund
Ideen med Projekt Future Battles var at rejse opmærksomhed om Europa og politik.
Det gøres gennem et fokus på social innovation og hvilken rolle den spiller og kan komme til at spille i Danmark og Europa.
Det er vigtigt at bryde diskussionen om EU ned fra de generaliserende debatter om suverænitet og afstand og tage fat i spørgsmål der betyder noget for flere mennesker i dagligdagen, uden at miste forbindelsen til de store visioner.Med Future Battles vil vi rette opmærksomheden mod hvilke visioner politiske aktører, innovatører, iværksættere og idéudviklere ser på betydningen af social innovation i Europa. Future Battles er en visionsudviklende debatleg/­spil, som kombinerer elementer af kreativ leg, performance, visionsudvikling, konkurrence og debat.

Spillet udføres i en teatersal eller lignende, på 2 1⁄2 til 3 timer, med publikum som aktive deltagere. Deltagerne udvikler visioner for deres samfunds fremtid, fx om bæredygtighed, teknologi, kultur og videnskab, som de ‘battler’ om live.
De skiftes til at komme med deres visioner for det emne, som aftenen handler om. De stemmes ud af publikum når de ikke skaber engagement.

Der bliver leet, leget og samarbejdet i en positiv, kreativ stemning, hvor mudderkastning afløses af uforudsigelighed og langsigtet nytænkning. Publikum stemmer direkte med i spillet. Undervejs mod finalen bliver de sat til at samarbejde, og deres evne til at samarbejde omkring fremtidsvisionerne er et væsentlig kriterium for succes.

Battlen som form appellerer mere til de unge end den traditionelle debat. Derfor kan Future Battles være medvirkende til at fremme interessen for Europa.

I Aarhus Future Battles deltog:

Lasse Quvang Rasmussen, Europaparlamentskandidat (S)

Brian Sørensen, direktør, ChangeMakers og Café Kaffegal
Christian Høgedal Kjølhede, Europaparlamentskandidat (B)

Sander Jensen, folketingskandidat (B)

Jonas Kjærgaard Thodsen, formand for FOSIA

Torben Dreier, direktør, FO
Kirstine Friis Børsting, næstformand for FOSIA

Future Battles blev også afholdt i København d. 10. maj

De to begivenheder afholdes i et samarbejde mellem
Cultura21 Nordic,
Sociale Entreprenører i Danmark (SED)
og Foreningen for Social Innovation ( FFSI)

Billeder fra Future Battles Aarhus:

Future Battles AarhusFuture Battles Aarhus

Future Battles Aarhus

Future Battles Aarhus

Back To Top